Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Рівненщині - перша жертва морозу

Рятувальники закликають громадян бути максимально обережними при пониження температурних показників.

Фото зі сайту presa.com.ua.

На Рівненщині - перша жертва морозу

5 грудня при звірці інформації до рятувальників від чергового по лінії «103» надійшло повідомлення, що 4 грудня у селі Грозів Рівненського району виявлено без ознак життя тіло громадянина 1982 року народження з ознаками переохолодження

Того ж дня, до реанімаційного відділення Корецької ЦРЛ був госпіталізований житель Старий Корець Рівненського району 1972 року народження з діагнозом загальне переохолодження організму. Про це інформує «Телерадіокомпанія Рівне1«.

Рятувальники Рівненщини закликають громадян бути максимально обережними при пониження температурних показників.

Із настанням холодів з’являється велика небезпека зазнати переохолодження чи обмороження. В зв’язку з цим рятувальники Рівненщини інформують мешканців області щодо негативних впливів низьких температур, тож пам’ятайте що:

Обмороження – це ушкодження, викликане місцевим переохолодженням тканин організму.

Розвитку обмороження сприяють вологе повітря та вітер. Небезпека дістати обмороження залежить від шкідливого впливу низьких температур, порушення нормального кровообігу (тісне взуття, нерухомість) та інших причин. Небезпечний мороз для ослаблених, утомлених, голодних, хворих людей. Легко піддаються впливу холоду особи в стані алкогольного сп’яніння. Найчастіше страждають периферійні частини тіла: пальці ніг і рук, а також ніс, вуха, щоки.

4 грудня у селі Грозів Рівненського району виявлено без ознак життя тіло громадянина 1982 року народження з ознаками переохолодження.

Поліпшення кровообігу перешкоджає обмороженню. Рух на холоді (ходьба, біг) посилює кровообіг, зігріває тіло, протидіє шкідливому впливу холоду.

Перша допомога при обмороженнях:

Помістіть потерпілого з будь-яким видом обмороження в тепле приміщення.

Дайте йому гарячого чаю, кави.

Розітріть щоки, ніс, вуха, якщо вони побіліли, чистою рукою до почервоніння і появи поколювання.

Розітріть обморожену частину тіла спиртом, горілкою або одеколоном. Якщо їх немає, розтирайте м’якою рукавичкою, хутряним коміром. Не можна розтирати снігом, він не зігріває, а охолоджує обморожені ділянки та ушкоджує шкіру.

Змусьте потерпілого під час розтирання намагатися рухати ушкодженою кінцівкою.

Розтирання заборонене, якщо з’явилося припухання обмороженого місця або пухирі

Покладіть на обморожене місце пов’язку з товстим прошарком вати, припідніміть кінцівку і доставте потерпілого до лікаря.

Telegram Channel