Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Вже відомо, наскільки кусючими будуть під час свят ціни на свинину

Нічого собі!

Фото agronews.ua

Вже відомо, наскільки кусючими будуть під час свят ціни на свинину

М'ясо коштуватиме дорожче, аніж торік

Через те, що на початку листопада закупівельні ціни на свиней забійних кондицій помітно знизились, роздрібна ціна свинини минулого місяця теж знизилась. До новорічних цін варто очікувати поступового зростання котирувань. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

Хоча різкого подорожчання м’яса не очікується, приготувати свинину до новорічного столу буде коштувати більше, ніж минулого року.

Хоча різкого подорожчання м’яса не очікується, приготувати свинину до новорічного столу буде коштувати більше, ніж минулого року.

У листопаді середня ціна на м’ясо свиней складала 131 грн за кілограм. Таким чином, продукт подешевшав на 1,3 гривні (-1%), порівняно з показниками жовтня. Зокрема, подешевшали корейка, тазостегнова частина, лопатка та шия. А от ціни на вирізку та грудинку дещо зросли, але й тут коливання вартості не перевищили одного відсотка.

«Оскільки «дно» сезонного спаду цін на ринку свинини живою масою припало саме на першу половину минулого місяця, середня ціна закупівлі за підсумками листопада досить відчутно понизилася порівняно з попереднім місяцем — на 6,7% до 44,4 грн/кг ж.м. з ПДВ. З іншого боку, роздрібні ціни не встигли інтегрувати відновлення котирувань на ринку живця, яке почалося з середини листопада. Тож роздрібні ціни минулого місяця були більш сталими порівняно із динамікою закупівельних цін», — зазначають аналітики Асоціації «Свинарі України».

Що ж до грудневих цін, то в галузевій асоціації повідомили: «Звісно, очікувати, що витрати на свинину до святкового столу «впишуться» у торішній бюджет не варто. Проте, ймовірно, цінники на цей вид м’яса у торгівельних мережах будуть на рівні кінця вересня-першої половини жовтня».

Читайте також: На Волині здорожчали новорічні дерева: наскільки зросли ціни.

Telegram Channel