Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Лесин виш отримав нагороду від Ради Європи

Фото – сайт ВНУ імені Лесі Українки.

Лесин виш отримав нагороду від Ради Європи

Волинський національний університет імені Лесі Українки отримав від Департаменту освіти Ради Європи відзнаку в конкурсі «Кращі практики із сприяння академічній доброчесності у вищих навчальних закладах Європи»

Урочисте вручення нагороди ректорові Анатолієві Цьосю та проректорові з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Ларисі Засєкіній відбулося у місті Страсбург.  

Представники Університету отримали сертифікат переможця та взяли участь у роботі конференції, під час якої Лариса Засєкіна разом із закордонними колегами презентували практики навчальних закладів. ВНУ імені Лесі Українки був представлений Університетською практикою із забезпечення якості освіти. Також в рамках заходу Лариса Засєкіна виступила із презентацією Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Програми найкращих практик від Департаменту освіти Ради Європи фокусується на рішеннях для сприяння академічній доброчесності під час кризи COVID-19.  

Напередодні Міжнародного дня боротьби з корупцією Рада Європи проведе церемонію нагородження найкращих практик для сприяння академічній доброчесності. На заході зібралося більше як 100 учасників. Дійство дало змогу представникам влади, академічній спільноті, студентам, іншим зацікавленим фахівцям побачити деякі хороші приклади того, як заклади вищої освіти впроваджують інструменти та механізми для просування та зміцнення етики, прозорості й доброчесності в освіті.

 Перший конкурс кращих практик залучив 46 закладів вищої освіти з 23 країн-членів. Кожну практику оцінювали за шістьма критеріями: участь стейкхолдерів, сукупність цінностей, ефективність, дієвість, відтворюваність, сталість.  

Вища освіта не може бути високої якості, сприяти соціальним цінностям і виховувати наступні покоління, допоки всі учасники освітнього процесу не практикуватимуть академічну доброчесність. Саме від неї залежить довіра до вищої освіти. Рада Європи працювала десятиліттями, щоб сприяти розвитку та забезпеченню якісної освіти, яка має бути вільною від корупції. Платформу для підвищення етики, прозорості та доброчесність (ETINED Platform) створено, щоб запропонувати новий підхід, заснований на ідеї, що якісна освіта буде досягнута і корупція ефективно переборена, якщо всі відповідні сектори суспільства впроваджуватимуть фундаментальні, позитивні й етичні принципи.  

У цьому полягає й логіка нової програми Ради Європи з передової практики просування академічної доброчесності. Вона створена для нагородження установ і науковців, чиє просування на шляху академічної доброчесності слугуватиме прикладом і натхненням для інших.  

Перший конкурс кращих практик залучив 46 закладів вищої освіти з 23 країн-членів. Кожну практику оцінювали за шістьма критеріями: участь стейкхолдерів, сукупність цінностей, ефективність, дієвість, відтворюваність, сталість.  

Аплікаційний додаток «Dilemma Game», розроблений Університетом імені Еразма Роттердамського, обрано та нагороджено як «Найкраща практика» 2021 року. Практика призначена для дослідників, зокрема тих, хто стикається з дилемами і через критичний діалог допомагає у подальшому розвитку та зміцненні особистого «морального компаса».  

Щорічна конференція та церемонія нагородження також дадуть унікальну можливість презентувати та відзначити додаток «Dilemma Game» й інші дев’ять рекомендованих практик і стануть форумом для обговорення й обміну знаннями.  

Читайте також: Колишній депутат Луцької міськради став продюсером українського історичного фільму

 

 

 

Джерело: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Telegram Channel