Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Депутат поскаржився, що в луцькому гіпермаркеті порушують права споживачів

Річ про повну інформацію про товар на державній мові.

Фото ілюстративне.

Депутат поскаржився, що в луцькому гіпермаркеті порушують права споживачів

У гіпермаркеті «Нова лінія» у Луцьку порушують права споживачів, оскільки про окремі товари не можна знайти інформації українською мовою

Порушення у цьому гіпермаркеті та в інших торгівельних закладах громади вимагають усунути.

Відповідний депутатський запит під час 22-ї сесії міської ради озвучив депутат Михайло Щур, повідомляє ІА Волинські новини.

Обранець громади повідомив, що він ще як член виконкому піднімав питання щодо контролю за дотриманням законодавства, яке стосується захисту прав споживачів, зокрема вносив відповідний проєкт рішення, який не був підтриманий. Однак було ухвалено рішення про направлення листа до голови Головного управління держпродспоживслужби у Волинській області, однак у відповідь прийшла лише відписка.

Депутати підтримали запит колеги

«25 листопада та 1 грудня я відвідав гіпермаркет «Нова лінія», де став свідком, як порушують права споживачів. Мова йде про повну інформацію про товар на державній мові. Про окремі товари я не зміг знайти інформацію на будь-якій знайомій мені мові. Я звертався до працівників гіпермаркету усунути ці порушення, однак отримав відповідь, що це вирішує центральний офіс. Відсутність такої інформації про товар в мене породжує припущення, що товар призначений для реалізації не в межах нашої держави», – наголосив Михайло Щур та попросив вжити заходів щодо припинення порушень прав споживачів торгівельними закладами на території громади.

Депутати підтримали запит колеги.

Читайте також: Волинському податківцю, який погорів на хабарі, повернули 365 тисяч гривень

Telegram Channel