Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Пропонували за 41 мільйон з лишнім гривень. Чому аукціон з продажу приміщень Ковельської колонії знову не відбувся

У липні торік Мін’юст вирішив закрити вісім колоній, серед яких і Ковельська.

Фото Суспільного.

Пропонували за 41 мільйон з лишнім гривень. Чому аукціон з продажу приміщень Ковельської колонії знову не відбувся

Зі слів Олега Ісевича, аукціон не відбувся, бо не було покупців та діє заборона в період карантину на проведення аукціонів зі зниженням стартової ціни

На Волині 33 приміщення Ковельської виховної колонії мали продати на аукціоні 7 грудня. Аукціон не відбувся, — розповів Суспільному у телефонному коментарі речник прес-служби Фонду держмайна України Олег Ісевич.

Зі слів Олега Ісевича, аукціон не відбувся, бо не було покупців та діє заборона в період карантину на проведення аукціонів зі зниженням стартової ціни.

Наразі система автоматично перенесла торги на 5 січня.

Стартова ціна колонії - 41 624 692 гривень. Наразі система автоматично зменшила цю суму вдвічі.

«Система сама автоматично присвоює статус «аукціон не відбувся» і автоматично зменшує ціну на 50%. Потім зміни здійснюють у ручному режимі. Вказують дати проведення наступних торгів та ціну», – каже Олег Ісевич.

Територія Ковельської колонії, яку виставили на торги, майже п'ять гектарів. Це вже треті торги, які не відбулися. Діє заборона в період карантину на проведення аукціонів зі зниженням стартової ціни.

У липні минулого року Мін’юст вирішив закрити вісім колоній, серед яких Ковельська виховна колонія. Місцеві урядники звернулися до президента, з проханням зберегти заклад.

Раніше у Мін'юсті заявляли, що цього літа міністерство планує розпочати продаж заморожених та звільнених в’язниць, а також розробило проєкт щодо перенесення деяких СІЗО з центральних районів міст на околиці.

Читайте також:Бізнесменів, які не платили за оренду землі, змусили повернути ділянки

Реклама Google

Telegram Channel