Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Луцьку покажуть фотовиставку «нечоловічих» та «нежіночих» професій

На Волині боротимуться із гендерними стереотипами.

Фото www.jw.org.

У Луцьку покажуть фотовиставку «нечоловічих» та «нежіночих» професій

Розподіл професій на «жіночі» та «чоловічі» досі впливає на вибір свого майбутнього для багатьох людей. Хлопчиків батьки відмовляють від роботи нянем чи танцівником, а дівчат від служби в армії чи роботи механікинею

Традиційні стереотипи про гендерні ролі обмежують потенціал і можливості хлопчиків та дівчат у реалізації їхніх прав та здібностей. 

Депутатські групи «Рівні можливості» Луцької міської та Волинської обласної рад організували фотовиставку «Гендерні ярлики: «нежіночі» та «нечоловічі» професії».

Офіційне відкриття виставки відбудеться у Міжнародний день прав людини, 10 грудня, о 13.00 у Art Gallery Центрального універмагу міста Луцька.

У світлинах – історії 16 героїв та героїнь, яких меншість у тій чи іншій сфері діяльності.
До прикладу, серед чоловіків – це вихователь дитсадка, старша медсестра, для жінок – очільниця технічного університету національного рівня, паталогоанатоминя, байкерка тощо. 

Офіційне відкриття виставки відбудеться у Міжнародний день прав людини, 10 грудня, о 13.00 у Art Gallery Центрального універмагу міста Луцька (5 поверх).  

Читайте також: Школярка хотіла засудити батька, бо не дозволяв сидіти у ТікТоці.

До заходу також запрошені герої та героїні фото, гендерні експертки та експерти, депутати та депутатки груп «Рівні можливості» різних рад Волині. 

Виставку організовано за підтримки Українського Жіночого Фонду та Національного Демократичного Інституту у межах проєкту «Академія жіночого лідерства» за підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

Реклама Google

Telegram Channel