Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У київському тату-салоні похвалилися, що робитимуть татуювання свині. Поліція зреагувала

Фото із прив'язаною свинею уже є грубим порушенням.

Фото: Instagram / Tattoo lamarch studio.

У київському тату-салоні похвалилися, що робитимуть татуювання свині. Поліція зреагувала

В Україні 8 листопада посилили відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Зокрема, заборонили використовувати тварин у рекламі розваг і закладів харчування, а також для фотосесій

Працівники київського тату салону Tattoo lamarch studio виклали в соцмережі фото прив'язаної свині та заявили, що готуються зробити їй татуювання. Поліція перевіряє заяву про знущання з тварини.

Із заявою до правоохоронців звернулася зоозахисна організація UAnimals, про розслідування повідомив пресцентр Нацполіції, інформує Громадське.

Правоохоронці попередньо встановили, що працівники закладу задля реклами привезли свиню до салону та зробили фото. На ньому вони розповіли, що хочуть зробити татуювання тварині, а далі повернули тварину власнику. 

Зоозахисники з UA Animals кажуть, що попередили тату-салон про юридичну відповідальність за такі дії. Після розголосу сторінку салону в Instagram зробили недоступною для перегляду, а в профілі написали: «Зоозахисників не приймаємо».

Поліцейські зареєстрували подію за ч. 1 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Планують з’ясувати, чи дії співробітників салону не завдали тварині ушкоджень. Якщо вину працівників доведуть, їм загрожує обмеження або позбавлення волі до 3 років з конфіскацією тварини.

Правоохоронці попередньо встановили, що працівники закладу задля реклами привезли свиню до салону та зробили фото.

В Україні 8 листопада посилили відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Зокрема, заборонили використовувати тварин у рекламі розваг і закладів харчування, а також для фотосесій (за винятком зоопарків, дельфінаріїв і цирків).

Згідно з документом, за жорстоке поводження з тваринами з 14 років людину можна притягти до адміністративної, а з 16 років — до кримінальної відповідальності. 

Читайте також:Жителька Горохівщини заявила поліцейським, що в неї вкрали пів свині

Реклама Google

Telegram Channel