Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У 2022-му на рівненській трасі розпочнуть будівництво першого в Україні платного автобану

Концесійні автобани — це не лише покращення якості доріг. Це насамперед збереження вже відремонтованих та новозбудованих трас.

Фото ілюстративне.

У 2022-му на рівненській трасі розпочнуть будівництво першого в Україні платного автобану

У 2022 році в Україні запланований старт реалізації проєкту першого концесійного автобану, — Денис Шмигаль

Уряд подасть у Верховну Раду законопроєкт, який покликаний зняти перепони в реалізації важливих для держави інфраструктурних проектів.

Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 9 грудня, інформує Урядовий Портал.

За його словами, документом пропонується вдосконалити механізм регулювання питання відведення земельних ділянок для будівництва об’єктів транспортної інфраструктури, які мають надважливе значення для держави. Зокрема, це дасть можливість наступного року розпочати реалізацію проєкту першого концесійного автобану Краковець — Броди — Рівне.

 Це дасть можливість наступного року розпочати реалізацію проєкту першого концесійного автобану Краковець — Броди — Рівне.

«Концесійні автобани — це не лише покращення якості доріг. Це, насамперед, збереження вже відремонтованих та новозбудованих трас. Вантажівки, які найбільше руйнують дороги, зможуть користуватися якісними та швидкими автобанами. Це дозволить розвантажити звичайні автомагістралі», — зазначив очільник Уряду.

Раніше в Уряді відбулася нарада щодо реалізації державно-приватного партнерства у рамках проєкту будівництва та експлуатації автомобільної дороги за маршрутом Краковець — Броди — Рівне. За маршрутом проєкту завершений збір інформації, а перші роботи мають розпочатись у 2022 році.

Згідно із планами, протяжність першого концесійного автобану має становити близько 280 км. Час проходження маршруту може скоротитися до 2,5 годин (з 4 годин 20 хвилин). Автобан буде розрахований на швидкість транспорту 130 км/год. Перші роботи мають стартувати вже в 2022 році.

Як відомо, концесія – це форма державно-приватного партнерства, в рамках якого держава надає певній юридичній особі право на будівництво, реконструкцію, реставрацію, капітальний ремонт чи технічне переоснащення об’єкта держвласності.

На нових концесійних дорогах може встановлюватися плата за проїзд для водіїв.

У січні Кабінет Міністрів затвердив Порядок безоплатного проїзду автомобільними дорогами, побудованими на умовах концесії (державно-приватного партнерства).

Читайте також: Волинські нардепи підтримали: бабця платитиме податки за продану на ринку городину

Реклама Google

Telegram Channel