Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Як львівські депутати намагалися дати іншу назву країні-окупанту

Депутат Роман Кізима.

Фото 24 канал.

Як львівські депутати намагалися дати іншу назву країні-окупанту

Представник «Самопомочі» у Львівській обласній раді Роман Кізима запропонував перейменувати Російську Федерацію на Московію

Він закликав своїх колег підтримати відповідне звернення до президента України та Верховної Ради. Пан Кізима назвав таку ініціативу «фундаментальною». На його думку, рішення відновило б історичну справедливість. Хоч депутати зустріли пропозицію сміхом, але проголосували таки за включення питання до порядку денного. Однак після обговорення голосів для підтримки документу вже не вистачило – «за» було лише 26 депутатів.

Отже Московія наразі - неофіційна назва. Народна. Але і це вже немало.

До речі, у січні 2021 року на сайті президента України було зареєстровано петицію з такою самою пропозцією. «Використання назви Росія може неправильно тлумачитись іноземними громадянами і створювати враження ніби Росія має якесь відношення до Київської Русі. Україна, як правонаступниця бренду «Русь» (як частини назви «Київська Русь») має припинити ці посягання і закріпити це на законодавчому рівні (для початку хоча б у власному законодавстві)», - наводив аргумент автор петиції.  Проте вона теж не набрала потрібної кількості голосів.

Отже Московія наразі - неофіційна назва. Народна. Але і це вже немало.

Реклама Google

Читайте також: Путін прорахувався, ніхто не дозволить йому змінювати порядок ні в Україні, ні у Європі – Порошенко​.

Telegram Channel