Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Карпатах сфотографували звіра, якого боїться навіть чупакабра (Фото)

Нічого собі!

Фото зі сторінки НПП "Сколівські Бескиди" у Facebook.

У Карпатах сфотографували звіра, якого боїться навіть чупакабра (Фото)

Дикий кіт є дуже хитрою і напрочуд таємничою твариною

Найзагадковішого жителя стиглих та перестійних лісів зафіксували фотокамери НПП «Сколівські Бескиди» у кількох місцях.

Мова піде про пухнастого «тихохода», кота дикого (Felis silvestris). Вид занесений до Червоної книги України. Його зовнішність нагадує звичайну сіру домашню кицьку, але за розмірами, дикий мешканець – вдвічі більший і має характерні особливості: відносно короткий хвіст з кількома кільцевими темними смугами та притупленим чорним кінчиком; на кінцях вух добре виражені китички та чорні смужки, які йдуть від очей до висків. Очі, зазвичай, дуже світлі.

Цікавий факт: кіт лісовий не приручається людиною, а, відповідно, і не розмножується в неволі.

Селиться кіт в дуплах старих дерев та печерках у скелях. Живиться в основному мишами, птахами, а також плазунами. Гін в кота лісового, як і в більшості котячих, у лютому-березні. В природі кіт має достатньо ворогів і конкурентів. В першу чергу – це рись та великі хижі птахи.

В парку кіт поширений практично на всій території де є старі та перестійні ліси на висотах 400-1000м. До речі, чисельність кота тут з кожним роком зростає.

Цікавий факт: кіт лісовий не приручається людиною, а, відповідно, і не розмножується в неволі.

Характерною особливістю способу життя кота є скритність та прихованість, а також активність в темну пору доби. Через те його мало хто може побачити, але ми побачили за допомогою фотопасток, придбаних у рамках проекту «Збереження карпатських пралісів», який є частиною Міжнародної Кліматичної Ініціативи (ІКІ). Федеральне Міністерство охорони довкілля і природи та безпеки ядерних реакторів Німеччини (BMU) підтримує цю ініціативу, опираючись на рішення, прийняті Німецьким Бундестагом.

 

Читайте також: На Волині учні Рудниківського шкільного лісництва «накрили галявину» для дикої звірини (Фото).

Telegram Channel