Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Тигр, якого встановили у центрі Луцька, важить 300 кілограмів (Відео, фото)

Зняти фігуру з вантажівки було непросто.

Фото «Суспільне».

Тигр, якого встановили у центрі Луцька, важить 300 кілограмів (Відео, фото)

На Театральному майдані розмістили дев'ять кованих новорічних фігур, серед них — символ прийдешнього року

Скульптури встановлені на спеціальному загородженому майданчику біля новорічних ялинок. Як розповів автор ідеї та власник кузні Іван Возняк, ковані фігури півня, мавп, кози, барана, собаки та інших звірів привезли вантажівкою із кузні. Останнім вивантажували тигра, якого підіймали шестеро робітників, передає «Суспільне Волинь».

Символічно тигр тримає в руках планету. Символ цього року нарешті повинен захистити нас від негараздів.

Вага металевого звіра — майже 300 кілограмів. Останнім штрихом композиції став кований глобус з усіма континентами, який обертається навколо осі, та цифри 2022, які пофарбували у жовто-блакитні кольори.

«Символічно тигр тримає в руках планету. Символ цього року нарешті повинен захистити нас від негараздів, які нас оточують і ми з надією будемо дивитись вперед», – каже лучанин.

Читайте також: Неповнолітню дівчину, яка втекла з хлопцем від батьків, затримали поліцейські на Рівненщині, але вона знову вислизнула (Фото)

Ковані символи року на подарунок місту Іван Возняк виготовляє разом з ковалями з 2014 року. Над створенням цьогорічної фігури тигра працювали з літа: спершу обговорили проєкт, два місяці пішло на ковку, монтаж фігури та зварювання.

Реклама Google

 

 

 

 

 

 

Telegram Channel