Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Рівнеоблрада вимагає у президента і Верховної Ради перейменувати Росію на Московію

Звернення щодо офіційного перейменування сусідньої держави підготував голова облради.

Фото Суспільного Рівне.

Рівнеоблрада вимагає у президента і Верховної Ради перейменувати Росію на Московію

Зі слів ініціатора звернення, деякі історики роком народження Московської держави вважають 1169 рік і до культурного та політичного надбання Руси вона стосунку не має

Перейменувати Російську Федерацію на Московію. Таку вимогу до президента та парламенту 17 грудня ухвалили депутати Рівненської обласної ради. Звернення щодо офіційного перейменування сусідньої держави підготував голова облради Сергій Кондрачук, інформує Суспільне Рівне.

Зі слів ініціатора звернення, деякі історики роком народження Московської держави вважають 1169 рік і до культурного та політичного надбання Руси вона стосунку не має. Саме тому голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук підготував звернення щодо офіційного перейменування сусідньої держави.

«Рівненська обласна рада звертається до президента України і Верховної ради України з вимогою відновити історичну справедливість та на всіх рівнях державного, дипломатичного та офіційно-ділового спілкування, замість назви «Російська Федерація» чи «Росія» використовувати історичну назву «Московія. Повернення північному сусіду його справжньої назви матиме суттєвий вплив на суспільно-політичні процеси в Україні, на сам розвиток української держави», – заявив Сергій Кондрачук.

Повернення північному сусіду його справжньої назви матиме суттєвий вплив на суспільно-політичні процеси в Україні, на сам розвиток української держави, – заявив голова облради й ініціатор звернення Сергій Кондрачук.

Громадян Московії, на його думку, треба назвати москвинами, відповідно до цитати письменника Федора Достоєвського: «Найбільшою силою Московщини було те, що європейці не знали нас, москвинів».

41 депутат Рівненської обласної ради підтримав таке звернення, 15 присутніх на сесії не брали участі в голосуванні. Раніше подібне рішення прийняли депутати Львівської облради.

Зазначимо також, що юридичних наслідків подібні звернення не мають і їх отримувач може проігнорувати. Водночас, висловлювати позицію щодо подій у державі облраді не заборонено.

Читайте також:В умовах загрози вторгнення Росії наша армія по факту забезпечена дизпальним лише на 17%

Telegram Channel