Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Від сьогодні українцям виплачуватимуть тисячу за вакцинацію

У додатку "Дія" офіційно почала працювати програма з виплати грошей за вакцинацію від коронавірусу.

Фото ілюстративне із сайту УНІАН.

Від сьогодні українцям виплачуватимуть тисячу за вакцинацію

У Міністерстві цифрової трансформації України назвали головні умови для отримання грошей за вакцинацію

Сьогодні офіційно стартувала програма «еПоддержка» у додатку «Дія», яка передбачає виплату тисячі гривень за повний курс вакцинації від COVID-19.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства цифрової трансформації України.

«Умови отримання – потрібно бути громадянином України віком від 18 років та мати «зелений» сертифікат про вакцинацію в застосунку «Дія», – йдеться в повідомленні.

Для отримання виплати у 2021 році необхідно подати заявку в період з 19 до 29 грудня включно. Гроші надаються на 4 місяці з моменту отримання. Якщо за цей час вони не будуть витрачені, рахунок закриють.

У Мінцифри повідомили, що на отримання допомоги зареєструвалося понад 4,5 млн українців, відкрито 4,1 млн спеціальних карток у банку. 2,7 млн українців вже подали свої заявки на виплати.

2,7 млн українців вже подали свої заявки на виплати.

Нагадаємо, 15 листопада 2021 року президент Володимир Зеленський заявив, що в рамках нової програми підтримки креативного, спортивного та транспортного секторів економіки українці, які отримали дві дози антиковідної вакцини, зможуть отримати через додаток «Дія» по 1 тис. грн. Ці кошти можна буде витратити на придбання абонементів у спортзали, відвідування кінотеатрів, театрів, купити квитки для подорожей всередині країни та ін.

Також Зеленський запевнив, що для вакцинованих громадян, які не зареєстровані в додатку «Дія», держава забезпечить альтернативну можливість отримати ці гроші.

Реклама Google

Telegram Channel