Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Луцьку закриють два комунальні заклади позашкільної освіти

Останні рішення дадуть змогу зменшити кількість юридичних осіб, але усі педагоги працюватимуть як і раніше.

Фото Волинські новини.

У Луцьку закриють два комунальні заклади позашкільної освіти

На черговій сесії Луцької міської ради депутати розглянуть проєкти рішень про ліквідацію двох комунальних підприємств – Міського центру туризму, спорту і краєзнавства учнівської молоді та Міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді. Штатні одиниці збережуть, адже гуртки, як заплановано, діятимуть у Палаці учнівської молоді

Про це пише ІА Волинські новини.
Як розповів під час засідання комісії з питань міжнародного співробітництва, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму директор департаменту освіти Віталій Бондар, ідеться не про безповоротну ліквідацію комунальних закладів, а про переведення комплексу гуртків у Палац учнівської молоді.

«Окремий відділ відкривається у Палаці учнівської молоді. Усі працівники перейдуть у цей відділ. Лише керівник центру виявив бажання звільнитися»

«Усі гуртки центру туризму, спорту і краєзнавства учнівської молоді переводимо. Керівник центру буде заступником директора Палацу учнівської молоді, відповідно керуватиме відділом туризму, спорту та краєзнавства учнівської молоді. Чи було доцільним рішення у 2008 році про створення окремого структурного підрозділу, я не знаю. Місця в Палаці учнівської молоді достатньо. Фактично нічого не змінюється: кількість гуртків залишається такою самою, кількість викладачів залишається такою самою», – сказав він.
Аналогічне рішення стосується комунального закладу «Міський центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Луцької міської ради».
«Окремий відділ відкривається у Палаці учнівської молоді. Усі працівники перейдуть у цей відділ. Лише керівник центру виявив бажання звільнитися», – зазначив Віталій Бондар.
Додав, що ці рішення дозволять зменшити кількість юридичних осіб, а усі педагоги працюватимуть як і раніше.
Згідно з проєктами рішень, ліквідацію комунальних закладів «Міський центр туризму, спорту і краєзнавства учнівської молоді Луцької міської ради» та «Міський центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Луцької міської ради» мають завершити до 1 квітня 2022 року.
Здобувати позашкільну освіти вихованці центрів зможуть у Палаці учнівської молоді з 1 січня 2022 року.
Ольга ШЕРШЕНЬ.

Реклама Google

Читайте також: «Українці перестали читати, і ми намагаємося виправити цю ситуацію»​.

Telegram Channel