Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Сім'я, що воювала, встановила пам’ятний знак загиблим воїнам АТО/ООС у себе на подвір’ї

Уся родина, каже Людмила Дмитришина, відчула на собі, що таке війна і як воно втрачати бойових побратимів.

Фото Суспільного.

Сім'я, що воювала, встановила пам’ятний знак загиблим воїнам АТО/ООС у себе на подвір’ї

Йдеться про мешканців Вінничини. На передовій побували мама, син, а згодом і батько

У Мухівцях Немирівської громади 22 грудня відкрили памʼятний знак загиблим воїнам АТО/ООС. Облаштувала його на своєму обійсті родина Дмитришиних, які на Сході України несли службу, починаючи із 2014 року. Памʼятний знак встановили поруч зі стягом на флагштоку, інформує Суспільне Вінниця.

 

 

 

Дмитришині робили все самі кілька місяців. Друзі, військові та волонтери допомогли матеріалами, розповідає Людмила Дмитришина. У композиції памʼятна дошка жовто-блакитного та червоно-чорного кольорів.

 

 

 На них написи «Слава Україні! Героям слава!» та «2014 року Росія напала на Україну, загинуло більше 15 тисяч українців». По обидва боки висаджені кущі самшиту, обгороджені маскувальною сіткою. Перед памʼятним знаком кущі троянд. Посеред них снаряд 72 калібру. Його з Донеччини привіз Анатолій Дмитришин.

Біля хати зробили, щоб і електрика була для підсвітки вночі, і щоб від ймовірних вандалів захистити. Поруч із памʼятним знаком навесні Анатолій Дмитришин облаштував флагшток, на ньому прапор України. Його видно здалеку, ще при вʼїзді в Мухівці.

Людмила Дмитришина на Схід країни поїхала за сином Олександром 2015 року. Прослужила 3 роки. За нею 2016-го пішов чоловік Анатолій, прослужив майже 2 роки. До нині в ЗСУ у 28 бригаді - на захисті батьківщини син Олександр.

Людмила Дмитришина на Схід країни поїхала за сином Олександром 2015 року. Прослужила 3 роки. За нею 2016-го пішов чоловік Анатолій, прослужив майже 2 роки. До нині в ЗСУ у 28 бригаді - на захисті батьківщини син Олександр. Тож вся родина, каже Людмила Дмитришина, відчула на собі, що таке війна і як воно втрачати бойових побратимів.

Василь Вовченко, бойовий побратим Людмили Дмитришиної, прослужив на Сході з 2014 по 2018 рік. Каже, те, що такі памʼятні знаки загиблим героям відкривають, важливо не лише для родин полеглих, а й для нащадків.

Керівник Центрального міжрегіонального відділу Українського Інституту національної памʼяті Богдан Галайко каже, що й на 8 році російсько-української війни людям потрібно розповідати і пояснювати — з ким нині воює наша держава і за що.

Читайте також:Невідомі відсуджують землю у волинських АТОвців

Telegram Channel