Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Справа проти Порошенка спрямована на розкол українського суспільства, – експрезидент Польщі Коморовський

Броніслав Коморовський у кулуарах безпекової конференції у Варшаві прокоментував справу проти Петра Порошенка.

Фото Рrm.ua.

Справа проти Порошенка спрямована на розкол українського суспільства, – експрезидент Польщі Коморовський

Сказав, що це стара російська політика – роздяляй і володарюй

Президент Республіки Польща у 2010-2015 роках Броніслав Коморовський у кулуарах безпекової конференції у Варшаві прокоментував справу проти Петра Порошенка.

Він вважає, що справа проти Петра Порошенка на тлі загрози російського вторгнення – це зразок політики «розділяй і володарюй».

«Це стара російська політика, «divide et impera», «розділяй і володарюй». Ділити суспільства, нації, бо тоді ними можна керувати. І це проблема, як не дати розділити Європейський Союз, як не дати поділити українське суспільство», – сказав Коморовський журналістам у Варшаві в кулуарах міжнародної безпекової конференції.

Ділити суспільства, нації, бо тоді ними можна керувати. І це проблема, як не дати розділити Європейський Союз, як не дати поділити українське суспільство

«Наш головний меседж: показати Україні, що вся Польща, вся польська політична еліта, незалежно від політичних орієнтацій, підтримує Україну. Підтримує українську незалежність і однозначно на стороні України під час сьогоднішньої кризи», – наголосив Коморовський.

Нагадаємо, що за вказівкою з Офісу президента п’ятому президенту Петру Порошенку підписали підозру в держзраді у справі про постачання вугілля з ОРДЛО. Згодом співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко заявила, що переслідування лідера партії «Європейська Солідарність», п’ятого президента Петра Порошенка це черговий замовний брудний спектакль на замовлення президента України Володимира Зеленського.

Крім того, адвокат Ілля Новіков, що чинна влада намагається відвернути увагу від скандалів навколо президента України Володимира Зеленського та його оточення, а також від проблем в енергетичній сфері, які загрожують зараз.

Читайте також: «Якщо Україна мріє про членство в ЄС, не варто повертати часи Януковича»: Європарламент зробив жорстку заяву щодо справи проти Порошенка

Джерело: Прямий
Telegram Channel