Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На українсько-польському кордоні утворилися 8-кілометрові черги

Українці змушені стояти в черзі на пункт пропуску годинами, у декого з них в автомобілях закінчується пальне.

Фото Обозреватель.

На українсько-польському кордоні утворилися 8-кілометрові черги

Тисячі заробітчан їдуть додому

На кордоні України та Польщі утворився транспортний колапс через те, що наші заробітчани масово повертаються додому перед святами. На пункті пропуску «Корчова – Краковець» черги із пів тисячі машин розтягнулися щонайменше на вісім кілометрів.

Ситуація ускладнюється поганими погодними умовами: на кордоні сильна хуртовина. Про це повідомляє кореспондент OBOZREVATEL із місця події.

Люди скаржаться на холод, не так просто через наплив мандрівників потрапити і до туалетів, і навіть до придорожніх магазинів, щоб купити продукти та воду.

Українці змушені стояти в черзі на пункт пропуску годинами, у декого з них в автомобілях закінчується пальне. Люди скаржаться на холод, не так просто через наплив мандрівників потрапити і до туалетів, і навіть до придорожніх магазинів, щоб купити продукти та воду.

Як повідомляється у сюжеті ТСН, очікування затягується на 14 годин. Щоб прискорити процес пропуску заробітчан до України, польська та українська сторони вивели на зміну більше прикордонників. Були також відкриті додаткові смуги руху.

Такі нововведення, однак, поки що не дуже допомагають, адже кордон хочуть перетнути відразу десятки тисяч людей. «За попередню добу ми відправили понад 30 тисяч мандрівників. Тільки на одному пункті пропуску в Медиці за добу відправили понад 13 тисяч людей», – розповіла речниця Бещанського відділу прикордонної служби Польщі Ельжбета Пікор.

У прикордонній службі прогнозують, що колапс на кордоні збережеться і в суботу, 25 грудня, а вже з неділі черги можуть зменшитися.

Читайте також: «Кінець епохи бідності», або Чому щодня десятки волинян на холоді стоять в чергі за їжею (Відео)​.

Telegram Channel