Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Українська влада розпочала репресії проти лідера найбільшої опозиційної партії – швейцарські ЗМІ

Петро Порошенко.

Фото 5 канал.

Українська влада розпочала репресії проти лідера найбільшої опозиційної партії – швейцарські ЗМІ

Швейцарське видання Neue Zürcher Zeitung у Варшаві взяло інтерв'ю у п’ятого президента України, лідера партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка

Видання акцентує увагу на тому, що час, коли були оголошені звинувачення на адресу Порошенка, невипадковий, адже давно було відомо, що він буде у Варшаві на запрошення польського Сенату. «Зеленський, мабуть, мріє, що політик залишиться за кордоном або сяде за грати в Україні на багато років. Прокуратура перебуває під контролем президента Володимира Зеленського», – пише видання.

Neue Zürcher Zeitung наголошує, що влада в Україні розпочала репресії проти лідера найбільшої опозиційної партії у той час, коли найголовніше завдання – виступити спільним фронтом проти російської ескалації. «Порошенко пояснює, чому справу про державну зраду було розпочато в той час, коли Київ перебуває під величезним тиском через концентрацію російських військ на східному кордоні: адже Зеленський не сприймає цю загрозу достатньо серйозно», – запевняє видання.

П'ятий президент України зауважує, що тепер усі сили повинні разом протистояти Росії. «Конкретно це означає, що я не буду першим атакувати. Мета Зеленського – атакувати найсильнішу опозиційну партію», – пояснює Порошенко.

Порошенко пояснює це тим, що Зеленський не впорався з коронакризою, високою інфляцією та енергетичною кризою.

Так, рейтинг схвалення діяльності сьогоднішнього президента різко впав у порівнянні з його обранням 2,5 роки тому. Порошенко пояснює це тим, що Зеленський не впорався з коронакризою, високою інфляцією та енергетичною кризою.

Нагадаємо, так звана кримінальна «підозра» була сфабрикована за вказівкою з Офісу президента Володимира Зеленського проти лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка та не має жодних правових підстав, а отже, є незаконною. На цьому наголосив адвокат п'ятого президента України Ілля Новіков під час брифінгу.

Реклама Google

Читайте також: Яценюк став на захист Порошенка​.

Telegram Channel