Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині виріс рекордний качан (Фото)

Великий-великий! Найбільший на Волині!

Фото Петра КРАВЧУКА.

На Волині виріс рекордний качан (Фото)

Цієї осені волинянин Андрій Кравчук виростив величезного кукурудзяного качана завдовжки 36 сантиметрів!

Його батько краєзнавець та літератор Петро Кравчук зареєстрував його у «Книзі рекордів Волині», як найбільший кукурудзяний качан, вирощений на Волині.

– Можливо, що він є рекордним і для всієї України, адже у всезнаючому інтернеті не знайшов інформації, що у нашій країні збирали ще більші качани «королеви полів». Заважив рекордсмен 734 грами, – розповів він.

Цікаво, що зернята в цьому качані різнокольорові! В одному качані можуть поєднуватися зерна різних кольорів і відтінків. Насіння нового високоврожайного сорту пощастило дістати із Канади. Як стверджують джерела в інтернеті, це порівняно недавно виведений сорт незвичайної кольорової кукурудзи. Вивів його американський фермер Карл Барнс. Селекціонер назвав виведений «веселковий сорт» красивою назвою Glass Gem, що українською звучить як Скляна Гамма або Скляна Перлина.

Вивів його американський фермер Карл Барнс. Селекціонер назвав виведений «веселковий сорт» красивою назвою Glass Gem, що українською звучить як Скляна Гамма або Скляна Перлина.

Ми вирощуємо цей екзотичний сорт уже майже п'ять років. Родить він прекрасно навіть на бідних на поживні речовини поліських землях: на стеблині здебільшого виростає по 2 (а іноді й 3­–4) качани завдовжки до 30 і більше сантиметрів!

Петро КРАВЧУК, автор «Книги рекордів Волині». Фото автора.

Читайте також: «Кінець епохи бідності», або Чому щодня десятки волинян на холоді стоять в черзі за їжею (Відео)

 

 

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel