Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Український журналіст Цимбалюк залишив Росію через погрози

Цимбалюк залишив Росію.

Фото Еспрессо.тв.

Український журналіст Цимбалюк залишив Росію через погрози

Журналіст заявив, що не хоче ставати заручником Кремля та чекати, доки його обміняють

Український журналіст та кореспондент агентства УНІАН Роман Цимбалюк, який понад 10 років працював у Москві, залишив територію Росії після виклику на допит до місцевої прокуратури, його звинувачують в екстремізмі, передає «КорреспонденТ».

Я виїхав з Російської Федерації, оскільки вважаю, що є загроза моїй особистій безпеці.

«Я виїхав з Російської Федерації, оскільки вважаю, що є загроза моїй особистій безпеці. Російська хунта, здається, себе проявила. І зараз вони нібито кажуть, що відкликали виклик на допит, але це не означає, що його не буде знову. Замість мене прийшов (на допит) мій адвокат, а прокурори чомусь на цю «стрілку» не прийшли. Хтось у сусідньому кабінеті захиснику сказав, що вони відкликали повістку. Так воно чи не так? Поки що дуже мало інформації. Але я не буду поспішати до Росії, тому що не хочу ставати заручником Кремля і чекати, доки мене обміняють. У нас і так там багато людей, яких треба витягти», - заявив Цимбалюк.

Журналіст додав, що протягом останніх двох місяців майже всі провідні російські пропагандисти передбачали йому проблеми.

Читайте також: Путін буде виконувати зобов’язання лише тоді, коли навпроти нього сидітиме сильна та авторитетна сторона, – Порошенко про переговори з Кремлем

Нагадаємо, 15 грудня стало відомо, що українського журналіста, кореспондента агентства УНІАН у Москві Романа Цимбалюка в Росії звинувачують у екстремізмі та хочуть порушити проти нього кілька адміністративних справ.

Telegram Channel