Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Помстилися: родичі померлої 2-річної дитини побили лікарів

Тривають слідчі дії.

Фото segodnya.ua/ua

Помстилися: родичі померлої 2-річної дитини побили лікарів

В результаті двоє медиків потрапили до лікарні, а поліція відкрила кримінальне провадження

У Запорізькій обласній дитячій лікарні родичі померлого 2-річного хлопчика напали на лікарів. Вони побили медбратів, чергову лікарку, лікаря-кардіолога та ліфтерку.

Про це повідомляє Укрінформ.

Близько 10 друзіа та родичів батьків загиблої дитини розбили скло, вибили замок та увірвалися до реанімаційного відділення. Вони побили двох медбратів, які намагалися їх стримувати, побили чергову лікарку. Наступного дня вони побили ліфтерку та лікаря-кардіолога.

Події відбувалися в лікарні протягом 30 та 31 грудня.

Всі боялися вийти зі своїх кабінетів. Чергова лікарка та ліфтерка наразі перебувають на лікарняному.

Робота реанімації, у якій окрім померлого хлопчика, перебувало ще четверо хворих дітей, була зупинена. Проте медики переконують, що не залишили дітей без нагляду.

Загалом у медустанові на лікуванні перебувало 270 дітей. За словами лікарів, робота лікарні на 12 годин була паралізована.

«Всі боялися вийти зі своїх кабінетів. Чергова лікарка та ліфтерка наразі перебувають на лікарняному. Решта постраждалих отримали легкі тілесні ушкодження і працюють», – розповів головний лікар.

Батьки звинувачують лікарів у смерті дитини. Однак лікарі кажуть, що причина буде встановлена лише після отримання результатів судово-медичної експертизи.

У дитини були серцево-судинні захворювання і протягом року хлопчик близько 10 разів проходив курс лікування в обласній лікарні.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за заявою батьків – за ознаками ч. 2 ст. 140 (Невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого) Кримінального кодексу України.

Відреагували в поліції і на заяву медиків та відкрили справу за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 129 (Погроза вбивством) ККУ.

Читайте також: «Гидко дивитись»: головну ялинку країни «закидали» сміттям після Нового року (Фото).

Telegram Channel