Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
«Лікар» і «прокурор» хотіли «вилікувати» дочку жителя Рівненщини за 80 тисяч гривень

Добре, що дідусь запідозрив аферу.

Фото поліції Рівненської області.

«Лікар» і «прокурор» хотіли «вилікувати» дочку жителя Рівненщини за 80 тисяч гривень

В ізоляторі тимчасового тримання перебуває 30-річний рівнянин, який вчора, дев’ятого січня, намагався ошукати пенсіонера. Коли дубенчанин не віддав гроші — відкрито заволодів його заощадженнями в сумі майже 44 тисячі гривень

Близько 18 години на стаціонарний телефон 90-річного жителя Дубна зателефонував невідомий чоловік: представившись лікарем, повідомив, що дочка потрапила у ДТП і в неї складні переломи ніг. Для лікування жінки потрібна термінова операція, а отже – значна сума коштів, повідомляє поліція Рівненської області.

«Він запевняв, що потрібно ставити імплантати і цю операцію робитимуть у Львові. Вартість лікування — 8 тисяч доларів США, — розповідає потерпілий пан Леонтій. — Я сказав, що не маю такої суми, тому мені назвали нижчу ціну — 80 тисяч гривень».

Сказав, що грошей не віддасть, а відвезе особисто до лікарні. Тож псевдоправоохоронець почав «діяти»: відштовхнув дідуся, викрав усі кошти, які лежали на видному місці, та вмить покинув будинок. 

Крім того, аби розпочати оперативне втручання, потрібно було написати відповідну заяву, зміст якої продиктували аферисти. 

Дубенчанин дістав усі свої заощадження та почав перераховувати гроші. В цей час на подвір'я будинку зайшов чоловік. Відрекомендувався прокурором і сказав, що прийшов по гроші та заяву. 

Пенсіонер запросив його до оселі. Втім, запідозрив недобре і сказав, що грошей не віддасть, а відвезе особисто до лікарні. Тож псевдоправоохоронець почав «діяти»: відштовхнув дідуся, викрав усі кошти, які лежали на видному місці, та вмить покинув будинок. 

90-річний житель Дубна одразу повідомив до поліції. 

«Працівники карного розшуку Дубенського районного відділу поліції спільно з колегами обласного управління оперативно вийшли на слід зловмисника: ним виявився 30-річний рівнянин, — повідомив т.в.о. начальника ГУНП в Рівненській області Сергій Крошко. — Із залученням оперативних служб вдалося встановити його місце перебування: затримали крадія, коли той на таксі покидав місто. У нього криміналісти вилучили 31541 тисячу гривень та 400 євро».

Зловмисника опізнав і потерпілий. Крім того, відомо, що рівнянин і раніше потрапляв у поле зору правоохоронців: десять разів притягувався до адмінвідповідальності за вчинення дрібних крадіжок та за порушення ПДР.

Як зазначив Сергій Крошко, 30-річного рівнянина затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про повідомлення йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 КК України та обрання запобіжного заходу. Поліцейські перевіряють його також на причетність до вчинення інших аналогічних кримінальних правопорушень.

Читайте також: Приревнував і почав душити: рівнянка, захищаючись, вбила чоловіка.

Telegram Channel