Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Головний санітарний лікар Волині отримала бустерну дозу вакцини від COVID-19

Бережіть себе та рідних!

Фото: Волинський ОЦКПХ МОЗ.

Головний санітарний лікар Волині отримала бустерну дозу вакцини від COVID-19

Наталія Янко вакцинувалася 11 січня 2021 року

Вона власним прикладом показала, що вакцина є безпечною, і звернулася до населення із закликом не вірити фейкам. Перші дві дози отримала препаратом AstraZeneca, а бустерну дозу, відповідно до рекомендацій МОЗ, м-РНК-вакциною Comirnaty/Pfizer.

 Вже майже тиждень в Україні дозволене щеплення третьою дозою для громадян від 18 років, які вакцинувалися двома дозами від 6 до 9 місяців тому.

Це регламентовано Наказом Міністерства охорони здоров’я України № 26 від 6 січня 2022 року котрі введені в дію Рішення оперативного штабу МОЗ України з реагування на ситуації з поширення інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом вакцинації, що дозволяє робити бустерну дозу від коронавірусної інфекції для всіх вакцинованих людей віком від 18 років.

При виборі вакцини перевага надається м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty/Pfizer.

Оптимальний термін ревакцинації — від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина. При виборі вакцини перевага надається м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty/Pfizer.

«Сьогодні навколо питання вакцинації багато фейків. Тому я вирішила вакцинуватися, аби показати всім, що це можна і потрібно робити. Тому захищаючи себе, ми насамперед захищаємо всіх оточуючих людей», — наголосила Наталія Янко.

Головний державний санітарний лікар Волинської області повідомила, що новий штам коронавірусу «Омікрон» має короткий інкубаційний період, шириться значно швидше і дає багато ускладнень, тому становить ще більшу небезпеку.

Станом на 11 січня 2021 року у Волинській області однією дозою вакцини проти COVID-19 щеплено 327 034 громадян, двома дозами — 300 254 осіб, третю бустерну дозу отримали – 331 мешканець області (в тому числі 123 медичних працівника, 5 працівників освіти та 129 осіб віком 60+).

До відома! Громадяни, які отримали бустерну дозу вакцини проти COVID-19, зможуть згенерувати новий сертифікат у застосунку Дія уже в кінці січня 2022 року. Термін дії цього документа становитиме 270 днів.

Джерело: Волинський ОЦКПХ МОЗ
Telegram Channel