Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Порошенко з Брюсселя: ми ініціюємо спецзасідання Комітету закордонних справ Європарламенту щодо підтримки України

Петро Порошенко.

Фото Європейська солідарність.

Порошенко з Брюсселя: ми ініціюємо спецзасідання Комітету закордонних справ Європарламенту щодо підтримки України

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, який перебуває у Брюсселі, під час зустрічей із європейськими партнерами ініціював спеціальне засідання Комітету закордонних справ Європарламенту. Про це він повідомив журналістам

«Сьогодні я і моя команда працюємо в Брюсселі, столиці Європейського Союзу. У нас відбуваються дуже важливі зустрічі в рамках так званої «м’якої» дипломатії, і присвячені вони безумовно питанням захисту українського інтересу», – зазначив Петро Порошенко. 

«Щойно завершилася зустріч з Генеральним секретарем найбільшої європейської партії – ЄНП. «Європейська Солідарність» – член родини ЄНП. Наші партнери з Європарламенту, з Єврокомісії потребують ініціативи з боку України – а що саме ми від них чекаємо», – наголошує Пооошенко. П’ятий Президент вкотре нагадав, що Україна  потребує посилення санкцій проти Росії, надання ПДЧ в НАТО на найближчому саміті Альянсу, а також зупинки Північного Потоку-2. 

Він наголосив, що метою такого спецзасідання має стати обговорення зовнішніх та внутрішніх викликів і загроз, які стоять на сьогоднішній день перед Україною. 

«Наступного тижня будуть в Страсбурзі сесії Європейського Парламенту, туди виїжджають наші представники для роботи з депутатами. Ми погодили план зустрічей, які мають відбутися наступного тижня. І, зокрема, ми дали одну із ініціатив, щоб по українському питанню було проведено спеціальне засідання, надзвичайне засідання Комітету закордонних справ Європарламенту», – зазначив Порошенко. 

Він наголосив, що метою такого спецзасідання має стати обговорення зовнішніх та внутрішніх викликів і загроз, які стоять на сьогоднішній день перед Україною. 

«І яку сьогодні позицію, яку допомогу можуть надати Європейський Союз, Європейський Парламент. Я подякував Європейській народній партії як одній із ініціаторів Резолюції Європейського Парламенту на підтримку України, яка була прийнята в грудні минулого року», – зазначив Порошенко. 

«Можу наголосити на тому, що принаймні цей візит, ця наша місія була дуже успішною. І я не збираюся зупинятися. Я маю детальний план подальших візитів, міжнародних зустрічей, бо Україна сьогодні потребує двох речей. Перше – це збільшення потужності і здатності України давати відсіч агресії, з урахуванням всіх факторів гібридної війни. І друге – це зміцнення міжнародної коаліції на нашу підтримку. І в цьому випадку Європейський Союз, і конкретно Європейська народна партія тут мають відігравати величезну роль», – резюмує Петро Порошенко.

Реклама Google

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel