Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Бібліотекарка з Рівненщини витратила «ковідну» тисячу на книги для дітей зі свого села

Волинь-нова

Бібліотекарка з Рівненщини витратила «ковідну» тисячу на книги для дітей зі свого села

Працівниця Публічно-шкільної бібліотеки-філії Смизької центральної бібліотеки із с.Студянка, що на Дубенщині, Валентина Кузьмич не перестає дивувати своє любов'ю до книг і читачів

Жінка постійно в русі: завжди в пошуці різних проектів, де є можливість отримати книги; відстежує усі можливі й не можливі акції, конкурси й тд; їздить на форуми видавців; знайомиться із авторами.

 

 А днями пані Валентина скористалась власною 1000 гривень (яку виділили за вакцинацію) так, як веліло її серце - свої кревні жінка потратила на книги для дітей з свого села. За ці кошти вдалось придбати 15 видань.

 
 

 - Старалася, щоб книги були хорошими за змістом та доступними за ціною, - розповідає у себе на сторінці в соцмережі Валентина Кузьмич.

Старалася, щоб книги були хорошими за змістом та доступними за ціною

А Блог «Знай більше» нагадує, що кілька років тому ця добра і світла жінка придумала для своїх читачів ще одну «акцію». Вона і її помічники безкоштовно у Студянці приносять людям книги додому. Особливо це актуально для людей похилого віку та ще й у зимову пору.

- Ця робота налагоджена у бібліотеці-філії с.Студянка уже не менше 5-ти років і здійснюється за допомогою телефоного зв'язку жителів з бібліотекарем. Дана послуга називається «Книга додому». Нею перш за все користуються люди з інвалідністю, пенсіонери, яким важко ходити на великі відстані ( астма, задишка), травмовані жителі громади (переломи ніг) та жителі, графік роботи яких не дає змоги користуватися бібліотекою. Найцікавішим моментом такого спілкування є те, що крім того, що ти несеш книги додому таким людям, ти стаєш носієм інформації того, що відбувається в селі та слухачем спогадів, переживань та радощів своїх читачів. І це дуже круто, - розповіла для читачів Блогу пані Валентина.

Як бачимо, хто любить читати, той завжди знайде спосіб тримати зв’язок з книгами і книгозбірнями. Беріть приклад! Також берімо приклад із самої пані Валентини. Якби Блог «Знай більше» вів рейтинги та присвоював звання, то безумовно Валентина Кузьмич отримала б статус - «БІБЛІОТЕКАР РОКУ Й ГОРДІСТЬ УКРАЇНИ». Вона це реально заслужила!

 

Реклама Google

Джерело: Ксеня ГАЛИЦЬКА, Знай_більше
Telegram Channel