Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Коли і на скільки у Ковелі подорожчає проїзд у громадському транспорті

Проїзд коштуватиме 7 гривень.

Фото Автобус.

Коли і на скільки у Ковелі подорожчає проїзд у громадському транспорті

З моменту оприлюднення - тобто з 20 січня, в Ковелі діятимуть нові тарифи на проїзд у громадському транспорті

Про це повідомив міський голова Ігор Чайка.

Він, зокрема, зазначив у своєму дописі:

«7 грн – для дорослого населення

4 грн – для студентів вищих, професійно-технічних навчальних закладів та учнів загальноосвітніх шкіл.

Це - вимушений крок. Непопулярний вибір між або місто зупиниться, бо перевізник не працюватиме в збиток. Або ми поки що збережемо той транспорт, який маємо. Але поступово змінюватимемо підходи, сервіс, комфорт - якість перевезень в цілому.

На жаль, міська рада - не Кабмін. Вона ніяк не може впливати на ріст цін. А це напряму впливає на основні показники, які, зокрема, формують тариф на перевезення. І востаннє їх переглядали 2019 року.

Відтоді заробітна плата найманого працівника зросла на 74,6%, вартість дизпалива зросла на 2,8%. При формуванні тарифу витрати на пальне, що складають 3,66 грн на 1 км пробігу, становлять 40,2% загальних витрат, витрати на з/п водіїв, що складають 2,55 грн на 1 км пробігу, становлять 27,99% загальних витрат.

При врахуванні інших витрат, передбачених Методикою, витрати на мастильні матеріали, шини, акумуляторні батареї інші прямі витрати, пов’язані з цією діяльністю, складають 2,903 грн на 1 км пробігу, що становлять 31,87% загальних витрат.

На жаль, міська рада - не Кабмін. Вона ніяк не може впливати на ріст цін. 

На перегляд тарифів вплинуло різке зменшення пасажиропотоку на автобусних маршрутах. Робоча група, яка працювала на рейсах протягом місяця, визначила, що середня кількість перевезених пасажирів в день у 2021 році становить всього 299 чол. Тоді як у 2018 році, наприклад, становила 400 чол.

Система міських перевезень - одна з найболючіших для Ковеля тем. Пасажири хочуть комфортних автобусів і якості послуг, європейського сервісу. Перевізники - гарних доріг, притомних зупинок. Тому в процесі - ремонти доріг, нові зупинки, встановлення інформаційних табло на зупинках і джипіес-трекерів для маршруток. І ми готові також до перемовин з іншими волинськими перевізниками».

Читайте також: У Нововолинській лікарні пацієнти будуть з киснем​.

Telegram Channel