Курси НБУ $ 39.52 € 42.36
Лавров каже, що Україна готує наступ, а розвідка США заявляє, що Росія може сфабрикувати привід для вторгнення

Ситуація на фронті напружена.

Фото ЗСУ.

Лавров каже, що Україна готує наступ, а розвідка США заявляє, що Росія може сфабрикувати привід для вторгнення

Міністр закордонних справ Сергій Лавров звинуватив Україну в накопиченні «незвично великої кількості» військ біля лінії зіткнення на Донбасі

Голова МЗС держави-агресора переконує, що насправді українська влада розглядає план «Б», який передбачає наступальну військову операцію на Донбасі. Про це повідомляє LB.ua з посиланням на прес-конференцію Лаврова у п'ятницю, 14 січня.

«На лінії зіткнення все більше й більше концентрується військ, у тому числі як я розумію, найбільш боєздатні частини – так звані добровольчі батальйони. Україна переміщає своєю територію війська, причому зібрала біля лінії зіткнення незвично велику кількість..», – заявив Лавров і звинуватив держави Заходу у тому, що вони нібито не хочуть помічати цього факту.

Лавров також висловив переконання, що ЗСУ несуть небезпеку для мешканців окупованих Росією територій. Як аргумент він повторив слова президента України Володимира Зеленського, який у серпні 2021 року запропонував жителям окупованого Донбасу, які люблять Росію, їхати у Росію.

Зауважимо, що тоді ж український президент наголошував, що «ніхто нікого виганяти не буде» з України.

Росія вже закладає основу для таких провокацій за допомогою диверсій та інформаційних операцій.

А от у Штатах стверджують, що Росія може сфабрикувати привід для вторгнення на територію України. Про це під час брифінгу у Білому домі заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, посилаючись на дані розвідки.

За його словами, Росія вже закладає основу для таких провокацій за допомогою диверсій та інформаційних операцій.

«Спецслужби визначили, що РФ закладає основу для можливості сфабрикувати привід для вторгнення, у тому числі за допомогою диверсійної діяльності та інформаційних операцій, звинувачуючи Україну в підготовці нападу на російські війська на сході України. Ми бачили цей сценарій у 2014 році і вони готують його знову», – заявив чиновник.

Читайте також: Європарламент готується застосувати санкції проти суддів, які переслідують Порошенка.

За словами Саллівана, Сполучені Штати «готові відповісти у будь-якому випадку». Але водночас радник Байдена зазначив, що США наразі не мають підтверджень того, що Росія зважилася на військову агресію проти України. Щодо переговорів із Росією він заявив, що у США все ще вважають, що «шлях дипломатії може працювати».

«Ми готові до будь-яких варіантів. Ми готові добиватися прогресу за столом переговорів. Ми готові робити необхідні та належні кроки для захисту наших союзників, підтримки наших партнерів та жорсткої відповіді на будь-яку неприкриту агресію, яка може статися», – наголосив Салліван.

При цьому, за його словами, США готові до будь-якого результату переговорів з Росією з питань безпеки у Європі.

Реклама Google

Telegram Channel