Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Сім’ї з Луцька, в яких згоріла хата в новорічну ніч, потрібна допомога

Дівчинка не може оговтатись від пережитого.

Фото ІА Волинські новини.

Сім’ї з Луцька, в яких згоріла хата в новорічну ніч, потрібна допомога

Через пожежу, що трапилася у новорічну ніч, сім’я Анжеліки та Василя Самусів, які виховують 11-річну доньку, залишилась без житла

 Дитина досі не може оговтатись після пережитого і відмовляється відвідувати школу – боїться, щоб однокласники не дражнили безхатьком.

Про це ІА Волинські Новини повідомила 52-річна лучанка Анжеліка Самусь.

За її словами, з 31 грудня 2021 року на 1 січня 2022 року у її домі трапилась біда. У новорічну ніч вдома із мамою залишилися її 11-річна донька та її подруга. Батько сімейства Василь перебував на чергуванні. За десять хвилин до півночі, у той час, коли країна наповнювала келихи шампанським, а у небі спалахували святкові феєрверки, на вулиці Партизанській, 11 у Луцьку загорівся житловий будинок.

«У сусіда загорілася проводка. Наш будинок розділений на дві частини між двома співвласниками. Дівчата піднялися з кухні на другий поверх, де знаходилася кімната моєї доньки, і побачили дим. На той момент полум’я ще не було. Ми повискакували з хати у двір, у чому були одягнені. А тим часом вогонь з величезною швидкістю розгорався під дахом. Все спалахнуло миттєво. За декілька хвилин другий поверх вигорів повністю», – плаче жінка.

Зі слів постраждалої, пожежники на виклик прибули дуже швидко і ліквідували загорання. Але, на жаль, нині чималий будинок площею у 150 метрів квадратних – у непридатному для життя стані.

Нині чималий будинок площею у 150 метрів квадратних – у непридатному для життя стані.

«Другий поверх вигорів повністю, а перший залили водою. Речі домашнього вжитку, меблі і побутова техніка вийшли з ладу. Облетіла штукатурка. Із техніки вдалося врятувати лише пральну машину, яку встигли винести із палаючого помешкання, та холодильник. Вціліла й газова плита, але нею також наразі користуватися неможливо, оскільки у помешканні відключили газ», – розповідає лучанка.

Станом на сьогодні сім’я погорільців мешкає у знайомих на сусідній вулиці.

«Але ви ж розумієте, що це – тимчасово. Максимум на місяць. Ми залишилися на вулиці із вини сусіда, який веде асоціальний спосіб життя», – каже жінка.

Вона додала, що її дитина досі не оговталася від пережитого:

«Донька відмовляється ходити у школу, бо страждає на депресію. Боїться, що однолітки дражнитимуть її безхатьком», – каже Анжеліка Самусь.

Родина звертається до всіх небайдужих людей із проханням допомогти у найкоротші строки відбудувати знищене вогнем житло.

Реквізити для допомоги:

4149 4993 9382 0038 – отримувач Самусь Анжеліка Миколаївна.

Читайте також: У школі на Волині розповіли обставини загибелі 13-річного хлопчика на воді

 
 

 

 

Telegram Channel