Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Суддя Печерського суду, яка мала оголосити рішення про арешт майна Порошенка, раптово «пішла у відпустку» - адвокат

Сьогодні суддя виявилась у відпустці.

Фото 5 канал.

Суддя Печерського суду, яка мала оголосити рішення про арешт майна Порошенка, раптово «пішла у відпустку» - адвокат

Засідання було призначене 14 січня на 12:00

Суддя Печерського суду Віта Бортницька, яка мала сьогодні оголосити повний текст ухвали щодо арешту майна п'ятого президента Петра Порошенка, раптово пішла у відпустку. Про це повідомив один з адвокатів Петра Порошенка Денис Галанський.

Він також зазначив, що засідання було призначене 14 січня на 12:00.

«Засідання з оголошення повного тексту судового рішення про арешт майна Петра Порошенка сьогодні не відбудеться. В ухвалі, коли нам видали короткий текст, було написано, що на сьогодні це засідання було призначено на 12:00. Зараз я дізнався, мені видали відповідну розписку про те, що судді немає, вона у відпустці. Нам дали розписку, що на 13:50 (це буде 19 числа цього місяця), можливо, буде. Тому що мало бути сьогодні», – зазначив адвокат.

Галанський наголосив, що у рішенні Печерського суду про арешт майна є низка помилок, зокрема суд наклав арешт на майно, яке не належить Порошенку.

Він також повідомив, що адвокати Порошенка подали апеляційну скаргу на це рішення до Київського апеляційного суду. Галанський наголосив, що у рішенні Печерського суду про арешт майна є низка помилок, зокрема суд наклав арешт на майно, яке не належить Порошенку.

«Наскільки я розумію, особи, майно яких арештовано незаконно, окремо звернулися з апеляційними скаргами до Апеляційного суду Києва. Ми, отримавши короткий текст рішення, без мотивувальної частини, протягом 5 днів теж звернулися зі своїми апеляційними скаргами, тому що такий строк оскарження визначений законом. Ми не могли його пропустити, навіть не маючи повного тексту ухвали. Будемо мати повний текст ухвали – можливо, будемо уточнювати свої апеляційні вимоги», – наголосив адвокат Порошенка.

Він також нагадав, що у справі проти Порошенка рішення ухвалюються таємно, із грубими процесуальними порушеннями.

«Ми клопотання про обрання запобіжного заходу безпосередньо не бачили. Ми багато інформації черпаємо з преси. Дуже багато зливів, але чомусь нас не повідомляють про такі засідання, і ми не можемо належним чином підготуватися. Нагадаю, що про засідання щодо арешту майна Порошенка 6 січня на 9:30 нас повідомили смс-повідомленням 5 січня о 17:00», – зауважив адвокат.

«Сьогодні мало відбутися оголошення ухвали про арешт майна з тою мотивувальною частиною рішення, якої нам не було оголошено безпосередньо в день його прийняття. Тобто ми мотивів прийняття рішення досі не знаємо», – резюмував Денис Галанський.

Читайте також: Європарламент готується застосувати санкції проти суддів, які переслідують Порошенка – євродепутатка​.

Як відомо, генеральна прокурорка Ірина Венедіктова теж пішла у відпустку на один день 20 грудня 2021 року – саме у цей день її заступник Симоненко із порушенням КПК підписав так звану «підозру» Порошенку.

Telegram Channel