Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Луцьку діти загиблих військових колядою збирали гроші для гарнізонного шпиталю (Відео)

На концерті виступили одинадцять дітей, батьки яких загинули під час війни на сході або ж після демобілізації.

Фото Суспільного.

У Луцьку діти загиблих військових колядою збирали гроші для гарнізонного шпиталю (Відео)

Кошти передадуть на потреби пораненим бійцям АТО/ООС

У Луцьку 14 січня відбувся благодійний концерт «Коляда від дітей Небесного легіону». У обласній бібліотеці для юнацтва діти посівали і колядували, віншували із новим роком і різдвяними святами.

Як розповів Суспільному організатор Руслан Теліпський, гроші, зібрані під час заходу, передадуть у Луцький гарнізонний шпиталь на потреби пораненим бійцям АТО/ООС.

На концерт запросили благодійників, з якими співпрацюють, каже Руслан Теліпський, а також представників Луцького гарнізонного шпиталю, для якого збирають гроші під час заходу.

«Потрібні кошти на нове обладнання для оновлення матеріальної бази госпіталю. Дуже радує те, що діти займаються такою діяльністю», – розповіла офіцерка управління Луцького військового госпіталю Анна Гринюк.

 

 На концерті виступили одинадцять дітей, батьки яких загинули під час війни на сході, або ж після демобілізації.

Учасниці коляди, сестри Юлія та Оксана Циплюк, розповіли Суспільному, їх тато – ветеран АТО, загинув у автокатастрофі.

 

 

 

Дванадцятирічна Оксана займається вокалом, разом з сестрою Юлею відвідують театральну студію.

«Він був дуже добрим і радісним і ніколи не хотів, щоб ми сумували. Я б дуже хотіла, щоб діти ходили, колядували і не забували, що це традиції України. Ходити не заради грошей, а щоб просто ходити веселитися та прославляти Христа», – каже Оксана Циплюк.

Зі слів волонтера Руслана Теліпського, торік не колядували, а 2020-го року під час Коляди від дітей Небесного легіону зібрали 19 тисяч гривень і закупили медтехніку для військового шпиталю у Луцьку.

Читайте також:На Тернопільщині спорудять храм на честь Небесної Сотні та полеглих за Україну у війні з російськими окупантами

Telegram Channel