Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Проєкт каналізування населених пунктів навколо озера Світязь – на стадії завершення

Прокладено 19 270 м трубопроводів.

Фото: Шацька ОТГ.

Проєкт каналізування населених пунктів навколо озера Світязь – на стадії завершення

В грудні 2021 р. виконано приєднання 18-ти КНС та очисних споруд с. Світязь до електромережі.

На території Шацької селищної ради триває реалізація проєкту «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь» (далі - проєкт) в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, що реалізується завдяки Європейському інструменту сусідства.  

Орієнтовно  в березні 2022 року розпочнуться пусконалагоджувальні роботи, після виконання яких буде можливість приступити до відновлення проїздів.

На сьогодні в межах проєкту проводяться будівельні роботи у п’яти населених пунктах по трьох об’єктах, а саме:

будівництво каналізаційної мережі у західній частині смт Шацьк, с. Гаївка, с. Мельники та каналізаційних очисних споруд в смт Шацьк;
будівництво каналізаційної мережі та системи очистки стічних вод у с. Світязь;
будівництво каналізаційної мережі та системи очистки стічних вод у с. Пульмо.

Реалізація проєктів здійснюється впродовж 2018-2022 років. На даний час прокладено 19 270 м трубопроводів, змонтовано 31 КНС. В грудні 2021 р. виконано приєднання 18-ти КНС та очисних споруд с. Світязь до електромережі.

По Шацьку, Мельниках та Гаївці будівництво каналізаційної мережі – на стадії завершення (готовність 96%). Орієнтовно  в березні 2022 року розпочнуться пусконалагоджувальні роботи, після виконання яких буде можливість приступити до відновлення проїздів.

В с. Світязь продовжуються будівельно-монтажні роботи. В кінці 2021 року підключено до електромережі очисні споруди та КНС.

Джерело: Шацька селищна рада - об'єднана територіальна громада
Telegram Channel