Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Це міжнародна ганьба і Зеленського, і його команди, які йдуть слідами Януковича – Луценко про переслідування Порошенка

Юрій Луценко.

Фото 5 канал.

Це міжнародна ганьба і Зеленського, і його команди, які йдуть слідами Януковича – Луценко про переслідування Порошенка

Колишній генпрокурор нагадав про юридичні колізії у справі проти п'ятого президента

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає підозру п'ятому президенту Петру Порошенку політичним інструментом для придушення лідера опозиції. Про це Луценко пише в колонці для «Української правди». 

Він нагадав, що підпис під підозрою президенту або колишньому президенту має ставити генеральний прокурор, утім у справі Порошенка підозру підписував заступник Ірини Венедіктової.

«Відмова Генпрокурорки І. Венедіктової підписати та публічно підтримати підозру – найкращий доказ юридичної нікчемності цієї підозри. А пані Генпрокурор, її перший заступник і всі, крім одного, заступники знають, що за це передбачена кримінальна відповідальність», – пише Луценко.

Юрій Луценко зазначив, що в день підписання підозри, 20 грудня, усі керівники Офісу Генпрокурора крім заступника Венедіктової Симоненко різко заxворіли.  «Потім всі одужують, але 23 грудня знову різко хворіють і Симоненко підписує клопотання про затримання Порошенка. Це і називається «шити справу білими нитками», – зазначає Луценко.

Крім того, він нагадав про статтю Кримінального процесуального кодексу, де зазначено, що до народного депутата можуть вчинятися будь-які дії, в тому числі щодо його затримання і арешту в судовому засіданні, але виключно в його присутності, а слідчий суддя має повідомити про таке засідання завчасно. Утім ані Порошенко, ні його адвокати, ні голова парламенту Руслан Стефанчук не були постановлені про суд, який в закритому режимі постановив затримати п'ятого президента.

«Це – гарантована причина для виграшу в Європейському суді з справ людини. Але це буде потім. А вже зараз – це міжнародна ганьба і Зеленського, і його команди, які йдуть слідами Януковича».

«Це – гарантована причина для виграшу в Європейському суді з справ людини. Але це буде потім. А вже зараз – це міжнародна ганьба і Зеленського, і його команди, які йдуть слідами Януковича», – переконаний Луценко.

Він нагадав про те, як посадки Луценка та Тимошенка розв'язали руки Януковичу, після чого експрезидент вирішив, «що може робити з країною все, аж до продажу нашої незалежності Путіну».

Зламати той сценарій вдалося на Майдані і на Донбасі великими жертвами. Ціна – тисячі загиблих і окупація Криму і частини Донбасу. Ми не можемо дозволити це повторити Зеленському і його російській кротофермі. Тому акції протесту в понеділок 17 січня – не стільки про свободу лідера опозиції П. Порошенка, що само по собі правильно. Це ще й про нашу з вами свободу. Ні – спробі відновити авторитаризм Зеленського! Ні – планам розвалу України Путіна!» – резюмує Луценко.

Читайте також: Зеленський більше зосереджений на арешті Порошенка, аніж на об‘єднанні України проти російської загрози — Більдт​.

Реклама Google

Telegram Channel