Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Посол України закликав уряд Німеччини терміново надати оборонну зброю для ЗСУ

Україна співпрацює зі своїми союзниками для запровадження комплексного пакету стримування Росії, який включає дипломатичні заходи, санкції та оборонну співпрацю.

Фото ЗСУ.

Посол України закликав уряд Німеччини терміново надати оборонну зброю для ЗСУ

Дипломат зазначив, що у кримінальному законодавстві Німеччини є склад злочину за «ненадання допомоги» та підкреслив, що той самий основний принцип застосовується і у міждержавних відносинах

Посол України в Німеччині Андрій Мельник закликав главу МЗС Німеччини Анналену Бербок схвалити постачання зброї в Україну на тлі загрози вторгнення РФ. Про це повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung.

За словами Мельника, небажання чи навіть відмова глави МЗС Німеччини і всього нового федерального уряду від постачання зброї «дуже розчаровує та засмучує».

«Люди в Україні вкрай розчаровані. Тепер настав момент істини щодо того, хто справжній товариш», – сказав Мельник.

Я звертаюся до уряду Німеччини, і особисто до міністра закордонних справ Анналени Бербок з вимогою терміново надати допомогу Україні і поставити необхідне оборонне озброєння.

Він зазначив, в Україні знають, що коаліційна угода між СДПН, «зеленими» та СвДП передбачає обмежувальну політику щодо експорту зброї, яка не дозволяє постачати зброю в кризові райони.

«Але цей політичний документ не є Біблією. І зараз світ стоїть перед найбільшою небезпекою величезної війни посеред Європи, найгіршої з 1945 року. Державності України загрожує президент РФ Володимир Путін. Українці мають право на самооборону», – наголосив Мельник.

Читайте також: Заплакана дружина Сасанчина поcкаржилася на погане самопочуття.

«Тому я звертаюся до уряду Німеччини, і особисто до міністра закордонних справ Анналени Бербок з вимогою терміново надати допомогу Україні і поставити необхідне оборонне озброєння», – заявив він.

Telegram Channel