Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Порошенко на багатотисячному мітингу прихильників: прийшов час показати владі, що це вона сьогодні зраджує Україну

Петро Порошенко на мітингу в аеропорту «Київ» після повернення в Україну.

Фото Європейська солідарність.

Порошенко на багатотисячному мітингу прихильників: прийшов час показати владі, що це вона сьогодні зраджує Україну

Поки патріоти захищали Україну від агресії Росії, відроджували Збройні сили, робили реформи, будували міжнародну коаліцію на підтримку нашої держави, нинішня влада клала собі в кишені десятки мільйонів доларів, витягаючи їх з кишень українців. Прийшов час показати, хто справжні зрадники України і від кого треба обронити нашу державу

Про це сказав п’ятий Президент України, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко, виступаючи перед багатотисячним мітингом прихильників, які приїхали зустріти його під аеропортом «Київ».

Порошенко подякував за підтримку політикам з різних партій, народним депутатам, партійцям «Європейської Солідарності», громадським активістам, ветеранам і «Солідарній молоді».

 

 «Я хочу наголосити – у нас попереду ще багато перемог. Я вітаю ваші гасла. Я не є їх автором, але це дуже круто: «I’ll be back». That’s true. Може ви і праві. Ви казали, що країні потрібен порох. Все – у вас порох є. І разом – до перемоги», – сказав він.

Петро Порошенко зазначив, що з аеропорту їде до Печерського суду: «Де ми дамо їм бій і покажемо їхню брехливу антидержавну сутність. Ми покажемо, як вони зраджують державу. Ми покажемо що в умовах, коли країна потребує єдності об’єднання для того, щоб сильною виступити на протидію Путіну, дати відсіч Путіну, як ми це зробили в 2014-2015 роках».

Він підкреслив – українці боролися за демократію для того, щоб ніколи більше не сталося так, що опозицію можуть кинути за грати, а країна буде позбавлена права вільного вибору представників і зупинить свій рух в Європу.

«Разом з вами ми робили Революцію Гідності, разом з вами, волонтери і добровольці, ми будували армію. Разом з вами, шановні дипломати, ми забезпечили підписання і імплементацію Угоди про асоціацію, підписання Угоди про всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС. Це разом з вами, шановні дипломати, ми забезпечили безвіз. Ми з вами забезпечили протистояння інформаційній, кібернетичній, гібридній, енергетичній, економічній агресії Росії і агресії військовій», – наголосив п’ятий Президент України.

 

 Він підкреслив – українці боролися за демократію для того, щоб ніколи більше не сталося так, що опозицію можуть кинути за грати, а країна буде позбавлена права вільного вибору представників і зупинить свій рух в Європу. «Ми з вами зробили, щоби Україна ніколи не повернулася і не перетворилася в «Новоросію», – додав він.

«Сьогодні вони самі перетворюються в Януковича і відкидають нас назад на десять років. І ми тут для того, щоб об’єднатися і захистити Україну», – підкреслив лідер опозиції.

«За три роки ці негідники порушили більше 120 кримінальних справ проти мене і проти вас. Бо справи порушені за Томос, за наказ про контрнаступ, за створення Нормандського формату, здійснення і укріплення обороноздатності. Але коли вони порушили справу про державну зраду – це перетин «червоних ліній». Це виклик не тільки мені, а всім нам. І всім п’яти рокам з 2014 по 2019. Коли ми з вами будували державу, створили національну ідентифікацію, прийняли закон про мову, зробили декомунізацію і багато іншого, включно з армією, мовою і вірою. Для них це – державна зрада», – наголосив Петро Порошенко.

Читайте також: Заява Міжнародного демократичного союзу: політичні репресії проти Порошенка грають на користь країни-агресора​.

«Вони – зрадники українських військових, які кидали за грати українських кіборгів, офіцерів, генералів, спецназівців для того, щоб отримати політичні дивіденди. Значна частина сидить у в’язницях і зараз. Вони – це ті, хто злили і зрадили українських розвідників, передавши Путіну і Лукашенку дані по операції «Вагнер». Вони руйнують міжнародну коаліцію на підтримку України, займаючись крадіжкою людей в країнах наших союзників. Зеленський разом з Коломойським, як свідчать Pandora Papers, десятки мільйонів доларів, витягаючи з кишень платників податків, клали собі в кишеню», – сказав лідер «Європейської Солідарності».

«Коли ми з вами будували фундамент нашої державності, Зеленський з Коломойським таємно витягали з нього цеглини і будували свої квартири в Лондоні і вілли в Італії, руйнуючи Україну. Вони набралися нахабності, збожеволіли нас всіх звинуватити у державній зраді. Вони будуть нести за це відповідальність», – переконаний п’ятий Президент України.

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel