Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Змушували їсти запалені цигарки та били: група підлітків катувала неповнолітнього

Тривають слідчі дії.

Фото УНІАН.

Змушували їсти запалені цигарки та били: група підлітків катувала неповнолітнього

Мама 14-річного хлопця каже, що з її сина жорстоко познущалася місцева компанія

У Запорізькій області поліція розслідує справу про катування групою підлітків неповнолітнього. За словами матері 14-річного Єгора, який постраждав від знущань, його, зокрема, змушували ковтати підпалені сигарети та обливали роздягненого на вулиці холодною водою.

Як інформує Відділ комунікації поліції Запорізької області, вчора близько 23:40 до відділу поліції №6 Запорізького районного управління надійшло повідомлення від матері 14-річного підлітка про те, що з її сина знущались однолітки.

Попередньо встановлено, що ввечері 15 січня група неповнолітніх - шестеро осіб віком від 12 до 15 років - запросила свого колишнього однокласника до будинку одного з них в селищі міського типу Кушугум. Там вони били хлопця, принижували та всіляко знущалися.

Я його знайшла близько 18:00. У нього відібрали телефон.

У поліції зазначили, що родичі почали шукати хлопця самостійно, бо мобільний був вимкнений, а його вже кілька годин не було вдома.

Особи всіх шістьох зловмисників встановлено, правоохоронці доставили їх до відділу поліції, де опитали у присутності батьків.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 127 (катування) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Як розповіла виданню «061.ua» мама 14-річного Єгора, колишні однокласники жорстоко знущалися з її сина: били, гасили об нього недопалки, поливали холодною водою, роздягли та вивели на вулицю.

«Йому подзвонила дівчинка, і він пішов на зустріч. Я його знайшла близько 18:00. У нього відібрали телефон. Він не прийшов додому, і я почала дзвонити йому, але його телефон був відключений. Потім я знайшла його старий телефон і почала обдзвонювати всіх, хто є в записній книжці. Мені сказали, що бачили його зі Славком. Знайшла маму цього хлопчика, і нам сказали адресу, за якою він проживає. Не знаю, що вони з ним зробили б, якби я не приїхала. Було 7 осіб. І хлопчики, і дівчатка. Мені його вивели. Придумали казку, що його знайшли... На тілі Єгора опіки від сигарети. Його змушувати ковтати підпалені сигарети. Змушували роздягатися, на вулицю виводили й холодною водою обливали. Якісь гроші з нього вибивали», - розповіла мама потерпілого.

Вона каже, що викликала «швидку» і поліцію, які приїхали оперативно.

Читайте також: Виривали волосся і розбили телефон: на Рівненщині лікарка та її мати покусали і побили жінку.

Telegram Channel