Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Копія московського сценарію з Навальним», - Забужко про судилище над Порошенком

Оксана Забужко.

Фото 5 канал.

«Копія московського сценарію з Навальним», - Забужко про судилище над Порошенком

За її словами, це повністю російський наратив

Письменниця Оксана Забужко вважає, що «сьогоднішнє шоу зеленої Феміди – це копіпаст торішнього московського сценарію «возвращение Навального».

Про це вона написала у Facebook, інформує 5 канал.

Я раджу цим особам почитати довідку, що в українській документації це називається – «тимчасово окуповані території».

«Та тільки ми не моcковити, от у чім штука», – зауважує Забужко. «А п'ятому Президенту України окремий респект за ось цю «деконструкцію», здійснену просто в судовій промові: «Я категорично вимагаю притягнення до відповідальності осіб, які складали цей документ, в якому використовуються наступні фрази: «міністр палива і енергетики Луганської Народної республіки» – це пише Генеральна Прокуратура! «Територія терористичних організацій ЛНР та ДНР». Це повністю російський наратив! Я раджу цим особам почитати довідку, що в українській документації це називається – «тимчасово окуповані території», – процитувала письменниця промову Порошенка у Печерському суді.

Нагадаємо, ранком 17 січня літак із Петром Порошенком приземлився в аеропорту Києва. Політик прибув із Польщі після кількатижневого дипломатичного турне по Європі Зустрічати п'ятого президента до летовища прибули тисячі людей. Під час проходження паспортного контролю в політика намагалися забрати документи та не пустити до країни. Після прильоту – лідер «ЄС» одразу вирушив до Печерського райсуду столиці на засідання щодо обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Суд переніс оголошення запобіжного заходу Порошенку на 19 січня: той заколядував​.

Telegram Channel