Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Весна близько: львівські бабаки Марічка та Мишко прокинулися після сплячки

Фото: УНІАН.

Весна близько: львівські бабаки Марічка та Мишко прокинулися після сплячки

На термометрі -10, проте бабаки Марічка та Мишко у Львівському дитячому еколого-натуралістичному центрі вже не сплять

Працівники Львівського дитячого еколого-натуралістичного центру зробили висновки, що зима буде короткою. Адже вперше за 13 років бабаки Марічка та Мишко прокинулись чи не одразу після Нового року. Тварини поїли й повернулися до своєї нірки.

Про те, що Марічка та Мишко не сплять, свідчить розкритий отвір в хатинці бабаків, який до сплячки тварини самі закрили тирсою. 1 січня, коли працівники відкрили гніздо, щоб насипати корм, то побачили рухливих бабаків, які дивилися і копирсалися. Бабаки самі відгорнули тирсу від входу та вийшли погуляти.
Директор центру каже, що така поведінка тварин однозначно пов’язана з аномально теплим січнем.

Вперше за 13 років бабаки Марічка та Мишко прокинулись чи не одразу після Нового року.

Тепла погода вплинула не лише на те, що бабаки прокинулися рано, а й те, що заснули пізно, аж 1 грудня, а не в жовтні чи в листопаді, як в минулі роки.
Найраніше пробудження, як пояснює керівник еколого-натуралістичного центру, особливих проблем бабакам не завдасть. Вони у хорошу стані та набрали достатньо жиру.

У центрі бабаки мають окреме приміщення для сну, а також їдальню та вбиральню.

Нагадаємо, що День бабака — 2 лютого. Цього дня спостерігають за поведінкою цих тварин, аби визначити, коли прийде весна, і якою вона буде. Традиція походить зі США. З року в рік 2 лютого американці спостерігають за спеціально призначеним бабаком-синоптиком і прогнозують погоду на найближчі тижні. Втім, у Львові День бабака, зазвичай, святкують 15 лютого — на Стрітення.

Читайте також: На Волині оголосили штормове попередження.

Реклама Google

Telegram Channel