Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ілля Новіков: у рамках справи проти Порошенка влада легалізує терористичні організації «Л/ДНР»

Петро Порошенко та його адвокати у суді.

Фото Главком.

Ілля Новіков: у рамках справи проти Порошенка влада легалізує терористичні організації «Л/ДНР»

У рамках сфальсифікованої справи проти Петра Порошенка влада фактично легалізує існування терористичних угруповань «Л/ДНР». Про це під час брифінгу заявив адвокат п’ятого Президента Ілля Новіков

Він наголосив, що у тексті так званої «підозри», яку готував Офіс Генерального прокурора,  ці незаконні терористичні утворення фігурують як суб’єкти правовідносин.     

«У тексті «підозри» Петру Порошенку систематично використовуються вирази «так звані ДНР/ЛНР» і маються на увазі території, які тимчасово окуповані Російською Федерацією. Ми зауважили, що державна структура – ані ДБР, ані Офіс Генерального прокурора – не має право використовувати такі вирази, бо це є фактична легалізація. Бо з юридичної точки зору «ДНР» та «ЛНР» не існують як суб’єкти права. А існують тимчасово окуповані території», – наголошує Новіков.

Ми найближчим часом звертаємось до правоохоронних органів із заявою про розслідування цих фактів.

«Ми найближчим часом звертаємось до правоохоронних органів із заявою про розслідування цих фактів, бо нас, Петра Порошенка дуже турбує, що в межах кримінального провадження, яке присвячене Петру Порошенкові, просовується російський наратив про легалізацію «ДНР/ЛНР» як суб’єктів права і як окремі території. Дивним чином це збігається у часі із заявою деяких депутатів російської Держдуми про те, що вже настав час легалізувати і визнати на офіційному рівні Російською Федерацією ці «ДНР/ЛНР». І це вже крок до анексії», – застерігає адвокат.

Читайте також: Слідчий ДБР у «справі Порошенка» у 2013 році «кошмарив» активістів за мітинг у Межигір’ї – адвокат Головань​.

Telegram Channel