Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинянин напав на перехожу, душив її і забрав мобільний телефон та гроші

Жінка пробачиа нападнику.

Фото - ілюстративне.

Фото: ТСН.

Волинянин напав на перехожу, душив її і забрав мобільний телефон та гроші

Розбійний напад стався 15 жовтня 2021 року близько 21 години у смт. Луків на Турійщині поблизу зупинки громадського транспорту по вулиці Шевченка

Уродженець смт Луків увечері напав на жінку, застосувавши до неї насильство. Нападник підбіг до перехожої ззаду, схопив її за шию, після чого зафіксувавши та утримуючи своєю рукою ліву руку останньої, дістав з кишені її куртки мобільний телефон і 200 польських злотих. Жінка також зазнала  легкі тілесні ушкодження: садна на шиї, гематоми на передпліччі.

Заволодівши її речами чоловік утік, втім згодом попався правоохоронцям. Постраждала упізнала нападника, розповіла, що разом із ним та друзями вживала алкогольні напої. Ввечері обвинувачений прийшов до неї та просив позичити гроші, на що вона відмовила. Тоді він вирішив напасти на знайому.

Постраждала упізнала нападника, розповіла, що разом із ним та друзями вживала алкогольні напої.

Під час розслідування, телефон та гроші добровільно видав працівникам поліції. На суді вказував, що шкодує про вчинене, та просив суворо не карати. Постраждала також пробачила нападника і зазначила, що претензій майнового та морального характеру до обвинуваченого не має та просила суворо не карати його.

Суд визнав волинянина винним, а під час призначення покарання врахував, що чоловік здійснив злочин у стані алкогольного сп’яніня, що є обтяжуючою обставиною.

Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 4 (чотири) роки з випробуванням 1 рік 6 місяців. Крім того він має сплатити на користь держави витрати на залучення експерта у розмірі 686 гривень.

Реклама Google

Джерело: Реєстр судових рішень
Telegram Channel