Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
«Думаю, що процес проти Порошенка має політичний характер», – легендарний шахіст Гаррі Каспаров

На переконання російського опозиційного політика, процес проти Порошенка має політичний характер.

Фото zahid.espreso.tv.

«Думаю, що процес проти Порошенка має політичний характер», – легендарний шахіст Гаррі Каспаров

Легендарний шахіст, тринадцятий чемпіон світу з шахів та опозиційний політик, який з 2011 року очолює Міжнародну раду «Фонду захисту прав людини» у Нью-Йорку, вважає, що Україна засвоїла головний урок демократії

Про це Гаррі Каспаров заявив в ефірі програми «Вечір з Миколою Княжицьким» на Еспресо.TV, - інформує «Еспресо.Захід».

«Україна засвоїла головний урок з диктаторських часів: зміна влади після виборів – головний чинник демократії. Це є водорозділом, бо у Росії, на жаль, цього не сталося. І не станеться. Я про це говорив ще у 90-ї роки: у Росії буде демократія тоді, коли чинний президент піде, програвши вибори. Але… Ми маємо диктатуру, і чинний диктатор, який при владі вже 30 років, нікуди не збирається йти», - сказав Каспаров.

Щодо ситуації в Україні, то ознайомлений з ситуацією російський опозиціонер заявив, що йому «найменше хотілося б занурюватися у ваші внутрішні «розбірки».

 

«Очевидно, що йде політична боротьба, - продовжив Гаррі Каспаров. - Але, однак, знову глянемо на різницю між Україною та Росією. Порошенко, знаючи, що проти нього порушено справу, повертається в Україну, йде добровільно до суду. Суд засідає бозна скільки часу, і у висліді Порошенка відпускають під зобов'язання. Він йде, щоб потім знову повернутися до суду.

У Росію приїжджає Олексій Навальний… Я навіть не хочу проводити паралелі. Просто факти. Його тут же закривають у тюрму, суд, і він вже в колонії. І доки при владі буде Путін, Навальному не бачити білого світу за межами колонії».

«Але за того рівня підтримки, який має Порошенко у суспільстві, і в умовах загальної загрози, з якою стикнулася Україна зараз, думаю, що справедливість переможе. І тему відкладуть на безвік»

Однак на переконання російського опозиційного політика, «процес Порошенка має політичний характер. Але за того рівня підтримки, який має Порошенко у суспільстві, і в умовах загальної загрози, з якою стикнулася Україна зараз, думаю, що справедливість переможе. І тему відкладуть на безвік. Бо навряд чи було б мудро розколювати країну, робити такий подарунок Путіну в умовах, коли загроза російського вторгнення зростає з кожним днем», - підсумував Гаррі Каспаров.

Нагадаємо, відомий адвокат Ілля Новіков заявив, що у справі Порошенка він захищає не лише людину, а певні принципи, які повністю підтримує.

Telegram Channel