Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Ірина Геращенко: влада «згноїла» 16 тисяч бронежилетів на складах, хто за це відповість?

Склад з арештованими бронежилетами.

Фото Європейська солідарність.

Ірина Геращенко: влада «згноїла» 16 тисяч бронежилетів на складах, хто за це відповість?

На військових складах псуються 16 тисяч бронежилетів, які мали бути поставлені для захисту українських військових. Про це пише співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко

Вона зазначає – суспільство обурюється заявами німецьких посадовців, але чомусь не реагує на саботаж з боку своєї влади. 

«Українська влада справедливо обурилася недружніми заявами командуючого ВМС Німеччини щодо Криму і нашої євроатлантичної перспективи. Оперативно викликали Посла Німеччини в МЗС. Командувач подав у відставку. Українське суспільство справедливо обурюється позицією Німеччини, яка заблокувала надання Україні ПДЧ в 2008 році і зараз блокує передачу нам зброї. Посол України в Німеччині звернувся до нового уряду цієї країни з проханням передати нам бодай бронежилети», – нагадала Геращенко у Facebook. 

«В мене запитання до української влади – а де ділися українські бронежилети? І до українського суспільства – а де праведне обурення діями української влади, яка в своїй неадекватності просто згноїла 16000 броніків», – пише Геращенко. 

В нас фактично на 2 роки були призупинені ракетні програми. А на військовому  параді 2021 їхала техніка, модернізована, відремонтована і випущена за часів Порошенка. Новенькими були тільки автозаки.

 

 «Нагадаю, відразу після інавгурації Зеленський оголосив полювання на тих бойових генералів, які сміли діяти, а не бездіяльничати в найважчі роки війни, які сміли закупити для армії броніки, катери, іншу техніку і амуніцію. Пам’ятаєте справу генерала Марченка, якого Зеленський і ко арештували і кинули в Лук‘янівку за начебто неякісні бронежилети? Тоді в рамках кримінальної справи було арештовано 16000 броніків, вони згнили на складах», – констатує співголова фракції. 

«Генерала витягли за рекордну заставу, справа досі не рухається, суду не було. З 2019 року в ЗСУ не закупали нових касок і броніків! Нічого. Отже, в армію за ці роки ніяких нових броніків не закуплено, неякісність бронежилетів Марченка не доведена. Можливо, це була свідома диверсія?», – зауважує народна депутатка. 

 

 «Така ж історія з катерами. Влада заарештувала  катери, які мали бути поставлені на посилення нашого флоту. Тільки тому, що їх виготовили на Кузні на Рибальському. При тому, що ніяких інших катерів на той час союзники нам не продавали, лише передали пару 30–річних катерів. Під час так званих слідчих дій примудрилися ще неправильно пришвартувати катер, він тепер потребує ремонту», – нагадує Ірина Геращенко. 

«Генерал Павловський, який в 14-15 роках врятував Маріуполь, півроку провів у Лук‘янівці, випущений під рекордну заставу. Слідчі дії не проводяться, бо головне було – примусити його обмовити Петра Порошенка», – пише Геращенко.

Читайте також: Волинянам розповіли, як стріляти з подарованих британцями гранатометів (Фото)​.

«Можливо, владі варто негайно взяти на оснащення наших ВМС готові катери? Бо ворог може вдарити з суші, з моря, і зараз треба  подбати про максимальне посилення наших ЗСУ, всіх родів військ. А в нас фактично на 2 роки були призупинені ракетні програми. А на військовому  параді 2021 їхала техніка, модернізована, відремонтована і випущена за часів Порошенка. Новенькими були тільки автозаки», – обурюється Ірина Геращенко.

«Зараз, коли країна стоїть перед часом Х, ми в повній мірі відчуваємо  результат інфантильності, безтурботності влади. Та й виборців, які голосували за легкі відповіді на важке питання війни і відсічі. Головне, аби не довелося «домовлятися посередині», аби цей інфантильний лепет не виявився пророчим», – пише Ірина Геращенко. 

«На фото – склади з арештованими броніками. Які просто згнили. Це і є зрада, диверсія і тероризм. Проти власної країни», – резюмує народна депутатка. 

Telegram Channel