Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Подивіться, що коять із собою діти»: юна волинянка написала про своє життя в 13

У такому віці подругу більше цінуєш, ніж маму.

Фото Pxhere.

«Подивіться, що коять із собою діти»: юна волинянка написала про своє життя в 13

Анна Омельян із Володимира каже, що в сучасних підлітків є чимало проблем, на які дорослі не завжди зважають. Дівчина вирішила поділитися своїми переживаннями з читачами «Волині», а ми охоче публікуємо її роздуми

Майже всі близькі, знайомі, батьки та родичі гадають, що моє підліткове життя класне, солодке і що в мене немає жодних проблем. Ви серйозно? Візьмемо один мій будній день. Я зазвичай прокидаюся близько сьомої години ранку, після гігієнічних процедур йду в школу. Орієнтовно в 14:30 уроки закінчуються. Обідаю і збираюся до художньої школи. Ввечері втомлена повертаюся на «хаус», їм, трішки сиджу «в телефоні» і, звичайно, слухаю від батьків фразу: «А хто говорив, що буде легко?» А ще вони можуть сказати: «Чому ти нам не допомагаєш по господарству?» (чесно кажучи, мені це вже набридло). А тоді я із зіпсованим настроєм виконую домашнє завдання, якого, до речі, задають чимало, бо деякі вчителі надто вимогливі.

Зараз багато невзаємності і це боляче. Подивіться, що коять із собою через це діти: ріжуть вени або по-іншому собі шкодять.

Потім я збираюсь до школи і пробую лягти спати близько 22.30. Знаєте, це все зовсім не просто. Крім цього, в мене особисті проблеми. Розумієте, в такому віці мені вже можуть подобатись хлопці. Хтось скаже, що це дитяча любов.

Може й так, але мені чомусь здається, що любити у XXI столітті – це грати почуттями. Зараз багато невзаємності і це боляче. Подивіться, що коять із собою через це діти: ріжуть вени або по-іншому собі шкодять. Велика кількість сучасних підлітків курять електронні цигарки, вживають спиртні напої, займаються сексом… і це у 13 років! Я вважаю, що це – дуже погано, але, на жаль, нічого не можу з цим зробити. Не розумію, навіщо псувати здоров’я та життя, якщо воно у вас одне. Живіть в кайф.

Я дуже вдячна Богові за те, що маю чудову подругу, якій можу повністю довіритися, яка мене підтримає завжди, стоїть за мене горою і з якою дуже весело, смішно та приємно. Ми звертаємося один до одного жартівливо – «БРАТ», бо вона справді дуже надійна і я її дуже люблю і ціную.

Реклама Google

Бувають моменти, коли у мене пригнічений настрій, тоді йду до своєї найкращої, найтерплячішої та чуйної бабусі. Знаю, що вона мене прийме будь-якою, завжди зрозуміє і дасть мудрі поради. Я її обожнюю. А коли виросту, хотіла б бути схожою на неї, такою ж мудрою і розсудливою. Також дякую Всевишньому, що маю ще одну чудову бабусю, яка живе в селі. Коли до неї приїжджаю пасти корови та допомагати по господарству, ми дуже тепло спілкуємося. Я її так люблю!

Читайте також: Чому підлітки добровільно прощаються з життям?

Ще з однією подругою я переписуюся про почуття і взаємопідтримку. Але більше нікому не люблю розповідати за себе. Тримаю все в собі... слухаю музику.

У цій статті просто хотіла сказати, що життя підлітка не таке просте, як вам здається…

Анна ОМЕЛЯН.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel