Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку лікарі врятували чоловіку обморожену в гаражі руку (Фото)

Чоловіку пощастило!

Фото: Медичне об'єднання Луцької міської територіальної громади.

У Луцьку лікарі врятували чоловіку обморожену в гаражі руку (Фото)

26 лютого в опікове відділення, реконструктивно-відновної хірургії та хірургії китиці медичного об‘єднання Луцької міської територіальної громади поступив хворий з локальним обмороженням руки

Чоловік розповів, що відморозив руку в гаражі, де поставив авто і хотів підтягнути шланг. Шланг вилетів і рідина вилилась на руку, повідомили на сторінці медзакладу у фейсбуці.

– Ця рідина нанесла великої шкоди чоловікові. Йому зробили оперативне лікування – некректомію, тобто, видалення нежиттєздатних тканин одномоментно з аутодермопластикою – пересадкою власної шкіри, – розповів завідувач відділення Роман Трач.

 За минулі вихідні до відділення екстреної медичної допомоги звернулося 179 пацієнтів, з них – госпіталізовано 58, надано амбулаторну допомогу – 121. Також, поступило 79 травмованих, з них – 21 з переломами, 3 пацієнти були у стані сильного алкогольного сп’яніння, одного покусала тварина. В операційному блоці виконано 29 оперативних втручань.

За словами Романа Трача, з початку морозів у луцькій міській лікарні пролікували чотирьох хворих з обмороженнями. Двоє були з поверхневими обмороженнями, які виписались додому без особливих наслідків для шкоди здоров‘ю. Один - ще лікується. Йому вже провели одне оперативне лікування, при якому забрали некрози стопи і сформували куксу. Наразі, хворий готується на другу операцію, під час якої буде проведена некректомія з одномоментною аутодермопластикою. Йдеться про органозберігаючу операцію для того, щоб молодий чоловік міг ходити.

Роман Трач закликав волинян бути обережними та уважними у зимову пору року, адже обморозити кінцівки можна і при плюсовій температурі, довго перебуваючи на вулиці, наприклад, з мокрими ногами.

Загалом, за минулі вихідні до відділення екстреної медичної допомоги звернулося 179 пацієнтів, з них – госпіталізовано 58, надано амбулаторну допомогу – 121. Також поступило 79 травмованих, з них – 21 з переломами, 3 пацієнти були у стані сильного алкогольного сп’яніння, одного покусала тварина. В операційному блоці виконано 29 оперативних втручань.

Читайте також: Біля луцької школи побилися учні (Відео 18+)

Telegram Channel