Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Сергій Кузяра: «Слідство вимагало фальшиві докази проти Порошенка у вугільній справі»

За словами Кузяри, слідство фабрикує справу проти Порошенка.

Фото Укрінформ.

Сергій Кузяра: «Слідство вимагало фальшиві докази проти Порошенка у вугільній справі»

Бізнесмен Сергій Кузяра, який з 2014 року був одним з найактивніших організаторів постачання вугілля з Росії та ОРДЛО, заявив, що вугільна справа проти Петра Порошенка - відкрита маніпуляція фактами, а слідство вимагало від нього будь-яких, навіть неправдивих, свідчень проти п'ятого президента

Відповідну заяву бізнесмен зробив в інтерв’ю «Економічній правді», пишуть Букви.

«У справі фігурують кілька контрактів. Один із них стосується постачання вугілля з ПАР. За версією слідчих, Порошенко змусив відмовитися від цих постачань, чим створив залежність від Росії, «ЛНР» та «ДНР». Дурниця! Я взагалі не розумію, як із таким матеріалом вони пішли вручати підозру Порошенку. Відбувається відкрита маніпуляція фактами. Слідство придумало злочинну групу з Порошенка, Медведчука, Демчишина та мене», – сказав Кузяра.

Ніхто навіть не соромився. Вони говорили, що їх цікавить насамперед Порошенко.

Бізнесмен також розповів, що слідство пропонувало йому угоду: «свобода в обмін на свідчення», вимагало звести наклеп на Порошенка, при цьому слідчі відкрито заявляли, що цікавить їх у цій справі насамперед політик.

«Ніхто навіть не соромився. Вони говорили, що їх цікавить насамперед Порошенко. Вони хотіли будь-яку інформацію, щоб прив’язати його до цієї справи. З цього приводу вони не просто пропонували мені, а тиснули на мене. Ці свідчення і були основною метою, навіщо мене «закривали», але я пояснив, що нікого не обговорюватиму», – розповів Кузяра.

Читайте також: Петро Порошенко вимагає від влади негайно виділити гроші українській армії і припинити набивати власні кишені​.

Довідка. Основна частина кар’єри Ігора Кузяри пов’язана з вугільним бізнесом на Донбасі, завдяки чому серед знайомих Кузяри – майже всі місцеві бізнесмени з непростим минулим. Тут і колишній «регіонал» Ігор Гуменюк, і Рінат Ахметов, і старший син Віктора Януковича Олександр.

Завдяки цим контактам Кузяра відомий як менеджер «Сім’ї». Утім, це твердження бізнесмен безапеляційно спростовує. Та й увагу наразі привертає зовсім інша сторінка з його біографії.

З 2014 року він був одним з найактивніших організаторів постачання вугілля з Росії та ОРДЛО. Тоді це приносило йому гроші, зараз – проблеми. Саме завдяки тодішній активності Кузяра сприймається як один з організаторів «фінансового сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР».

Telegram Channel