Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Працівники шахтарської здравниці - знов без зарплати

На зарплату очікували всі. Але не всі отримали.

Фото: YouTube.

Працівники шахтарської здравниці - знов без зарплати

На нововолинських шахтах у перший місяць року приємність - надійшли кошти за програмою «Реструктуризація вугільної галузі».

   Черговий транш на погашення заборгованої зарплати в розмірі 2831,0 тис. грн дасть можливість виплатити залишок за листопад  2021 року всім працівникам ДП «Волиньвугілля» та 30 відсотків  поточної заробітної плати в розмірі 2069,0 тис. грн  промислово-виробничому персоналу ВП «Шахта «Бужанська».

 Документи на виплату заробітної плати надані в управління Державної казначейської служби в місті Нововолинську, опрацьовуються й гроші невдовзі з’являться на картках гірників.

     За словами голови Волинського теркому працівників вугільної промисловості Романа Юзефовича, близько 20 чоловік здравниці, яка зараз у стадії банкрутства, очікують на зарплату  не один рік.         

   Однак не всім і на цей раз пощастило. За офіційним повідомленням,  за рахунок бюджетних коштів за згаданою програмою будуть проведені лише виплати, що належать до фонду оплати праці. Тобто, не будуть «закриті» оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності,  суми вихідної допомоги, інші виплати, джерелом погашення яких є кошти від реалізації вугільної продукції.

   Але найприкріше, що не виплачено ні копійки працівникам ВП «База відпочинку «Шахтар». За словами голови Волинського теркому працівників вугільної промисловості Романа Юзефовича, близько 20 чоловік здравниці, яка зараз у стадії банкрутства, очікують на зарплату  не один рік. На руках мають судові рішення на свою користь. Але, видно, ніхто зараз на це не реагує. Роман Юзефович зазначив, що мав розмову про це з керівниками ДП «Волиньвугілля», які заявляють, що є відповідний документ, яким передбачена така виплата лише за рахунок коштів, отриманих в результаті реалізації вугілля. Але якщо й вдається продати паливо, за своїх колишніх працівників із санаторію – профілакторію «Шахтар» знову ж таки забувають.

Читайте також: «Керівництво шахти № 10 надавало в оренду копальні свої ж авто, які обслуговувались за кошти підприємства, але використовувались в особистих цілях…».

Реклама Google

Telegram Channel