Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині у домашнього кота виявили сказ

Фото ілюстративне / РБК-Україна.

На Волині у домашнього кота виявили сказ

Навіть чотирилапі улюбленці можуть стати небезпечними

Знову у Маневичах  зареєстровано випадок  захворювання  домашнього кота на сказ. Оскільки тварину  вчасно не вакцинувалась, то вона була не захищена від цієї небезпечної хвороби, йдеться на сайті Маневицької громади.

Необхідно дотримуватись правил особистої безпеки і гігієни: не контактувати з бродячими тваринами, остерігатись їх, якщо вони агресивні.

Сказ без перебільшення дуже небезпечне вірусне захворювання, як для тварин, так і людей. Собаки та коти починаючи з трьохмісячного віку в обов’язковому порядку мають проходити вакцинацію проти сказу у закладах ветеринарної медицини. Ревакцинація проводиться щорічно. Продаж, купівля та вивезення собак, котів  в інші міста, райони і області дозволяється лише з благополучної місцевості при  наявності ветеринарного документа ( довідки, свідоцтва, паспорта) з відміткою в ньому про щеплення проти сказу.

Про кожний випадок укусу сільськогосподарських і домашніх тварин дикими тваринами, безпритульними собаками або котами, а також при підозрі захворювання тварин на сказ, власник повинен негайно повідомити установу державної ветеринарної медицини та ізолювати таких тварин.
Тому, аби не заразитися, необхідно дотримуватись правил особистої безпеки і гігієни: не контактувати з бродячими тваринами, остерігатись їх, якщо вони агресивні.

Читайте також: У волинському селі встановили контейнери для роздільного збору сміття.

Реклама Google

Telegram Channel