Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
До Зеленського намагалася прорватися гола дама (Фото)

Сказитися можна...

Фото УНІАН.

До Зеленського намагалася прорватися гола дама (Фото)

Це була активістка скандального громадського руху Femen

Представниця громадського руху Femen сьогодні, 27 січня, прийшла з дитиною до Офісу президента в Києві й провела топлес-протест.

Як зазначили в русі Femen, вони вимагають від президента Володимира Зеленського скасувати наказ про обов'язковий військовий облік для жінок та примусову їхню мобілізацію у разі війни, інформує УНІАН.

Активістки переконані, що жінки та дівчата мають брати участь у військових конфліктах виключно на добровільних засадах.

Активістки переконані, що жінки та дівчата мають брати участь у військових конфліктах виключно на добровільних засадах.

Як відомо, Міністерство оборони розширило перелік спеціальностей і професій, які передбачають, що жінки мають стати на військовий облік військовозобов'язаних. Документ набув чинності 17 грудня. Жінки повинні будуть стати на облік, якщо їхня професія входить до розширеного переліку й вони придатні до військової служби за станом здоров’я і віком (від 18 до 60 років).

До переліку професій, представниці яких стануть військовозобов'язаними, включено журналісток, програмістів, музикантів, працівниць ресторанів і готелів, бухгалтерів та багатьох інших.

Жінок можуть призивати до Збройних сил або залучати до оборонних робіт, але тільки у воєнний час. У мирний же час українки можуть піти в армію добровольцями.

Роботодавці жінок відповідних спеціальностей мають контролювати їхнє перебування на військовому обліку. Недотримання цієї вимоги каратиметься штрафом. Також документи про взяття на облік перевірятимуть при влаштуванні жінок на роботу.

Реклама Google

Читайте також: Після стрілянини у Дніпрі командувач Нацгвардії подав у відставку.

Telegram Channel