Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Луцьку вшанували пам'ять героїв Крут (Фото)

Пам’ятаємо...

Фото Луцької міськради.

У Луцьку вшанували пам'ять героїв Крут (Фото)

Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії визвольних змагань України

У Луцьку вшанували пам’ять молодих патріотів, що загинули у бою під Крутами. Біля меморіального знаку «Героям Крут – борцям за Незалежність України» сьогодні, 28 січня, зібрались представники міської, обласної влади, духовенство та небайдужі лучани, йдеться на сайті Луцької міськради.

 

 Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували загиблих героїв, а потім під тужливу українську пісню поклали квіти до підніжжя пам’ятного знака.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відслужив панахиду за захисниками УНР, котрі більше як 100 років тому на залізничній станції під Черніговом, вступили у нерівний бій із більшовиками і були розбиті.

 

 

 

 Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували загиблих героїв, а потім під тужливу українську пісню поклали квіти до підніжжя пам’ятного знака. Закінчився імпровізований мітинг спільним виконанням державного гімну.

 

 

 

 Довідково: Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії визвольних змагань України. Бій відбувся 29 січня 1918 року між Ніжином і Бахмачем на Чернігівщині. Вишколені війська більшовиків під проводом полковника Муравйова розбили нашвидкоруч зібраний загін студентів та гімназистів, котрі мали за мету не пропустити росіян до Києва.

Читайте також: «Давайте знімемо вивіску і влаштуємо тут бордель»: як вижити Волинському драмтеатру.

Telegram Channel