Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У гуртожитку волинського університету працювали рятувальники, людей евакуювали (Фото)

Навчання пройшли успішно.

Фото: ДСНС Волині.

У гуртожитку волинського університету працювали рятувальники, людей евакуювали (Фото)

У Луцькому національному технічному університеті сьогодні надзвичайна ситуація. Кілька пожежних автівок, автодрабина, десятки рятувальників та швидка допомога

Усе це для того, аби ліквідувати умовну пожежу у гуртожитку ЛНТУ, що на вулиці Даньшина, 8 та врятувати студентів, повідомляє ДСНС Волині.

За легендою, пожежа виникла на 4-му поверсі в одній із кімнат. Саме там перебував потерпілий, якого винесли рятувальники у спеціальних ізолюючих апаратах та передали медикам. На 5-му поверсі одна людина опинилася відрізаною від шляхів евакуації, тож його рятували за допомогою автодрабини.

 

 

 

 «Сьогодні ми відпрацювали першопочаткові дії адміністрації об’єкту на випадок виникнення пожежі, а також відбулися тренування наших підрозділів. Варто відзначити високий рівень підготовки вахтера і персоналу, тож мета навчань досягнута, усі справилися», - розповідає начальник оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Волинській області полковник служби цивільного захисту Віталій Малій.

На 5-му поверсі одна людина опинилася відрізаною від шляхів евакуації, тож його рятували за допомогою автодрабини.

 
 

 

 

 За його словами, подібні навчання досить важливі, адже у гуртожитку  цілодобово перебувають діти, а життя людини, а тим більше дитини – найцінніше:

«Потрібно постійно тренуватися, підтримувати себе у формі, як адміністрації, так і пожежникам. Це й фізична підготовка і психологічна. Бо насправді не так легко навіть повідомити про пожежу, тому важливо не впадати в паніку і завжди тримати себе в тонусі», - резюмує рятувальник.

Читайте також: У Луцьку ЦНАП працює за новим графіком.

Telegram Channel