Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Луцьку судили «новороса», який вербував добровольців в армію ДНР

Чоловік визнав вину і просив суд його сурово не карати.

Фото зі сайту promin.cv.ua.

У Луцьку судили «новороса», який вербував добровольців в армію ДНР

Луцький міськрайонний суд волинської області виніс вирок українцю за злочини проти основ національної безпеки України

Обвинувачений – громадянин України, але проживає у Республіці Білорусь. 19 квітня 2015 року зареєстрував у загальнодоступній та соціально-орієнтованій інтернет-мережі «Одноклассники» під мережевим псевдонімом. За допомогою власного мобільного телефону марки «ZTE», він розмістив аудіофайл під назвою «Вставай, Донбасс!», який серед іншого містить заклик: «Вставай, Донбасс, прогоним хунту вместе».

Експерти Управління Служби безпеки України у Волинській області встановили, що зазначене передбачає зміну (зменшення) меж території та державного кордону України.  

Зважаючи на це суд призначив йому покарання у вигляді 5 років з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 3 роки.

29 травня 2016 року він розмістив відеофайл під назвою «Мы не выходим из боя»,   який містить відеозображення тексту наступного змісту: «Я-НОВОРОС, А НЕ ХОХОЛ! И Я ЭТИМ ГОРЖУСЬ!», «НАРОДНОЕ ОПОЛЧЕНИЕ ДОНБАССА. Вступай в строй!», «Мой выбор - служба в армии ДНР! Запись добровольцев для службы в армии ДНР: Военкомат: г. Макеевка, 22 линия, ул. Менделеева, 32», «Армия Донецкой Республики. МЫ - ЛЮДИ МИРА. Горловка: НОМЕР_2, НОМЕР_3», «Армия Донецкой Республики. ЗАЩИТИ БУДУЩЕЕ СВОЕЙ СЕМЬИ. НОМЕР_4», «Набор ДОБРОВОЛЬЦЕВ в ряды Вооруженных Сил Донецкой Республики, осуществляется в местных отделениях Военного Комиссариата Донецкой Республики. Информация для желающих вступить Республиканскую Гвардию ДНР предъявляет особые требования к лицам, поступающим на военную службу: возраст: 18-40 лет; хорошая физическая форма; трезвый образ жизни; патриотические убеждения;», «специализацией, участие в боевых действиях приветствуются. Более детальную информацию об условиях несения воинской службы в составе подразделений Республиканской Гвардии кандидат может получить во время собеседования.  Чоловік інформував номери телефонів та адреси для проходження співбесіди.

13 грудня 2021 року під час досудового розслідування між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та Державної прикордонної служби Волинської обласної прокуратури Зубанем С.О. та підозрюваним, за участю захисника, укладено угоду про визнання винуватості.

Підозрюваний повністю визнав свою вину, щиро розкаявся у вчиненому, активно сприяв розкриттю кримінальних правопорушень. Зважаючи на це суд призначив йому покарання у вигляді 5 років з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 3 роки, не вчинить нового кримінального правопорушення. За межі України чоловік виїхати поки не зможе. Він також повинен виплатити судові витрати в сумі 8 065 грн.

Telegram Channel